Cea mai buna cafea este la presa franceza!

Cafeaua este pentru multi dintre noi elixirul fara de care nu ne putem incepe ziua. Din acest motiv, cafeaua perfecta reprezinta un cumuli de factori, care trebuie sa conduca catre un preparat perfect. Pentru a reusi acest lucru, trebuie luate toate detaliile in calcul, incepand de la apa folosita pentru preparare si terminand cu ceasca in care este aceasta servita.

Cea mai buna cafea este la presa franceza!

Cea mai buna cafea este la presa franceza!

Cafeaua este pentru multi dintre noi elixirul fara de care nu ne putem incepe ziua. Din acest motiv, cafeaua perfecta reprezinta un cumuli de factori, care trebuie sa conduca catre un preparat perfect. Pentru a reusi acest lucru, trebuie luate toate detaliile in calcul, incepand de la apa folosita pentru preparare si terminand cu ceasca in care este aceasta servita. Va invitam sa discutam pe larg despre toate aceste detalii.
Mod de preparare
Unii prefera cafeaua la ibric, altii o doresc la nisip sau la esspresor. Ce ziceti insa de presa franceza? O cafea la presa franceza este o cafea care isi pastreaza aroma, deoarece procedeul de preparare este cumva diferit de cele numite anterior si pe atat de simplu. O cafea la french presse are nevoie de putin timp sa isi lase aroma, chiar daca principiul pare similar cafetierelor obisnuite. Apa trebuie sa aiba o temperatura optima, astfel incat gustul sa fie cu adevarat unul divin. Practic, taria cafelei poate fi selectata tocmai din timpul de preparare, astfel incat te vei putea bucura de o cafea dupa placul tau. Fireste, calitatea boabelor de cafea folosite, felul in care sunt acestea macinate, aroma lor, toate elementele concura spre a obtine o cafea aromata si delicioasa pe care sa o poti savura in linistea diminetii.

Pentru ca destul de multe persoane iubesc gustul de cafea chiar si preparata la filtru sau cafetiera, exista si varinate de presa franceza care sa satisfaca aceste exigente. Astfel, te poti bucura de o cafea preparata la cafetiera cu filtru presa, la presa cafea cu filtru sau la o cafetiera tip presa franceza.

Avantajul prepararii cafelei la o cafetiera tip presa franceza consta in modul simplu de obtinere a cafelei. Se toarna apa fiarta peste cafeaua macinata din recipient, se lasa un timp pentru difuzia aromei si la starsit se apasa pe filtru pentru separarea imuritatilor si a zatului de cfafea.

Daca vorbim despre o cafetiera din aluminiu, aceasta nu va necesita procedee semnificative sau greoaie de curatare, iar aluminiul nu va retine mirosuri sau microbi. Spre deosebire de cafetierele din plastic, al carui gust poate fi resimtit atunci cand cafeaua este preparata, o cafetiera italiana pentru aragaz  iti va oferi doar gustul si savoarea cafelei gata pregatite. Desi pare un detaliu minor, in realitate el este foarte important, asa cum este dealtfel si cel care impune folosirea unei ape curate pentru prepararea cafelei, a unei ape cu gust bun, tocmai pentru ca produsul final sa aiba aroma binecunoscuta de cafea, fara alte influente semnificative de gusturi sau mirosuri.
Este important cum alegem sa ne servim cafeaua, iar in ultima instanta vom discuta si despre necesitatea de a servi cafeaua intr-un mediu curat. O cana curata, fara reziduuri, fara apa, va reliefa si mai mult aroma cafelei. In plus, daca aceeasi cana este doar putin incalzita peste temperatura camerei, va avea proprietatea de a accentua aroma cafelei, care va deveni astfel memorabila.
Daca si pentru tine conteaza cafeaua perfecta, te invitam in magazinul nostru pentru a alege acea presa franceza sau cafetiera care iti satisface cel mai bine exigentele in ceea ce priveste gustul. Vei gasi cateva modele, din care vei putea alege dupa bunul tau plac!

 

Categorie: Bucatarie-Accesorii, ustensile, depozitare in bucatarie

Comment form has been disabled.

Afla Noutatile Happymax.ro
Aboneaza-te la Newsletter!
Aboneaza-te la newsletter pentru a afla primul de cele mai noi promotii si produse nou adaugate in magazin!