Cum sa decorezi perfect un tort homemade?

Pentru ca sarbatorile se apropie cu pasi repezi, iar tendinta actuala in materie de patiserie o reprezinta realizarea dulciorilor homemade, am ales sa discutam astazi despre torturi, pentru ca sunt cu adevarat cele mai festive prajituri. Fireste insa, un tort poate fi facut cu orice ocazie, sau chiar fara a exista una...

Cum sa decorezi perfect un tort homemade?

Cum sa decorezi perfect un tort homemade?

Pentru ca sarbatorile se apropie cu pasi repezi, iar tendinta actuala in materie de patiserie o reprezinta realizarea dulciorilor homemade, am ales sa discutam astazi despre torturi, pentru ca sunt cu adevarat cele mai festive prajituri. Fireste insa, un tort poate fi facut cu orice ocazie, sau chiar fara a exista una, specificul acestuia depinzand mai mult de preferintele personale decat de ocazie in sine. Acestea fiind zise, iata ce ar trebui sa stii despre torturi, inainte de a te apuca de realizarea lor.

Ce iti este necesar pentru realizarea unui tort festiv?

Mai inainte de orice ar trebui sa stii ca daca pentru orice alt fel de mancare poti adapta ustensilele de bucatarie necesare, in cazul torturilor lucrurile nu stau tocmai la fel. Astfel, va trebui sa ai in bucatarie ustensile cofetarie si ustensile patiserie, care se vor dovedi a fi de mare ajutor atunci cand vei gasi reteta ideala de tort pe care sa o pui in opera.

De asemenea, inainte de a trece la realizarea efectiva a unui tort, va trebui sa stii ca o astfel de prajitura festiva este intotdeauna compusa din doua parti principale: blat si crema. La acestea se adauga optional si glazura, in functie de tipul tortului.

Blatul este partea cea mai importanta a tortului, deoarece aceasta va sustine practic greutatea proprie a tortului. Cumva blatul se considera a fi baza tortului, mai ales daca discutam si despre un tort etajat. Daca blatul este copt in forma inalta, urmand a fi decupate straturile tortului, vei avea nevoie de un feliator blat tort de dimensiune potrivita, care sa poata taia tot diametrul blatului, felii potrivite de tort. Vei mai avea nevoie de un tel pentru a bate ouale si de o spatula rezistenta, ambele de calitate, pentru a-ti facilita procesul de realizare a tortului. Torturile se coc in tavi speciale, cu fund detasabil, sau la nevoie in tavi, daca acestea respecta dimensiunile si cerintele de forma.

Tip: pentru un tort de dimensiune medie vei avea nevoie de circa 6-10 oua, aferente blatului.

Cremele pot fi facute in general cu ajutorul mixerului si nu necesita ustensile foarte speciale. Fireste insa, depinde foarte mult si de ce reteta sau tip de tort alegi. Pentru ornare insa va trebui sa ai la indemana duiuri de ornare sau posuri de patiserie, iar daca tortul este imbracat va trebui sa te decizi, in functie de material, sa achizitionezi un decupator martipan sau decupatoare fondant. Majoritar cumparatorii opteaza pentru decupatoare fondant deoarece acesta este cel mai des utilizat in cadrul torturilor, insa aceasta nu este nicidecum o regula.

Tortul perfect se orneaza folosind un suport rotativ ornare tort, deoarece acesta iti asigura flux continuu de lucru si o viteza mai mare de ornare. In plus, prin stabilirea unei viteze a rotatiilor, poti crea adevarate modele, mai ales daca vorbim despre frisca sau despre glazura oglinda.

Torturile sunt prajituri speciale, a caror reusita poate fi asigurata doar in ipoteza in care se respecta reteta si mai ales daca ai la indemana ustensilele necesare. Pentru ca un tort in sine este special, cu siguranta si invitatii se vor simti la fel, mai ales daca tortul este homemade si lovemade.

Categorie: Bucatarie-Accesorii, ustensile, depozitare in bucatarie

Comment form has been disabled.

Afla Noutatile Happymax.ro
Aboneaza-te la Newsletter!
Aboneaza-te la newsletter pentru a afla primul de cele mai noi promotii si produse nou adaugate in magazin!