Care sunt cele mai bune metode pentru a scapa de molii?

Moliile fac parte din acei daunatori cu care avem cu totii de a face la un moment dat sau altul. Acestea pot ataca mancarea sau materialele textile si daca nu le acorzi suficienta atentie, pot provoca daune destul de mari.

Care sunt cele mai bune metode pentru a scapa de molii?

Moliile fac parte din acei daunatori cu care avem cu totii de a face la un moment dat sau altul. Acestea pot ataca mancarea sau materialele textile si daca nu le acorzi suficienta atentie, pot provoca daune destul de mari.

Cum ajung moliile in casa?

In general, moliile sunt aduse in locuinta prin mancarea uscata, prin hainele deja contaminate sau prin diverse alte vietuitoare: pasari, rozatoare, etc. In general, ajung sub forma de larve, asadar, iti dai seama ca ai molii doar atunci cand este foarte tarziu.

Din fericire, exista destul de multe solutii care te ajuta sa scapi de acesti daunatori neplacuti. Iata cateva sfaturi utile de care este bine sa tii cont:

1. Foloseste pastile sau accesorii aromatice antimolii. De regula, aceste mici vietuitoare nu suporta mirosul de lavanda, naftalina, lamaie uscata, scortisoara, eucalipt, frunze de dafin sau boabe de piper. Poti sa te folosesti de aceste plante si produse in forma lor naturala sau poti opta pentru accesorii cum ar fi aceste bilute sau acesti saculeti parfumati. De asemenea, poti folosi si huse de protectie impotriva moliilor, in care iti poti organiza hainele. 

2. Aspira cat mai des. Curatenia facuta regulat poate sa previna aparitia moliilor. Chiar daca larvele au ajuns deja in casa si se ascund printre firimituri sau particule de praf, acestea pot fi eliminate prin aspirare. Chiar si moliile mature pot fi indepartate cu ajutorul aspiratorului.

3. Pune-ti hainele in congelator. Daca ai descoperit ca ai molii in haine, congelatorul poate fi o solutie. Poti pune hainele infestate intr-o punga de plastic din care sa scoti aerul si sa lasi punga in congelator pentru 4 zile. Dupa cele 4 zile ai garantia ca toate larvele si toate moliile au murit. 

4. Pastreaza o umiditate scazuta in locuinta. Moliilor le place mediul umed, deoarece le asigura o abundenta de hrana. Cu ajutorul unui aer conditionat sau cu ajutorul unui dezumidificator, poti sa transformi mediul casei tale intr-unul neprietenos pentru molii si deopotriva pentru alte insecte. 

5. Sigileaza crapaturile. Cel mai adesea, moliile se ascund de ochii nostri vigilenti in crapaturi si fisuri de dimensiuni reduse, care se regasesc fie in piesele de mobilier fie in pereti. Sigileaza aceste crapaturi, in asa fel incat sa nu mai poata iesi de acolo. Cel mai bun material pentru o sigilare corecta este siliconul, care poate acoperi atat crapaturile de pe podea, cat si crapaturile de pe pereti;

6. Depoziteaza corect mancarea!  Nu toate moliile ataca hainele. Unele sunt atrase de mancarea uscata. Tocmai de aceea, faina, semintele sau diverse alte alimente uscate trebuie sa stea in recipiente inchise ermetic. Alimentele care pot sta in frigider este bine sa stea acolo. 

Moliile sunt un daunator deranjant, insa din fericire sunt usor de indepartat. Totul este sa le observi din timp, in asa fel incat sa nu poata provoca daune prea mari.

 

 

Categorie: Idei si solutii pentru depozitare si organizare a casei

Comment form has been disabled.

Afla Noutatile Happymax.ro
Aboneaza-te la Newsletter!
Aboneaza-te la newsletter pentru a afla primul de cele mai noi promotii si produse nou adaugate in magazin!