Iubesti dulcele de casa? Iata ce ustensile de patiserie si cofetarie trebuie sa ai!

Nu esti decat un cofetar amator, dar dulciurile sunt o parte importanta din viata ta? Acum ai sansa sa iti pui in valoare creativitatea, dar mai ales rabdarea si sa te apuci, cu sortul si bonetica puse, de treaba! Cu putin ajutor din partea Youtube si a grupurilor de retete culinare de pe Facebook, e mai simplu ca oricand sa incerci retete si idei noi de prajituri sau de aluat crocant....

Iubesti dulcele de casa? Iata ce ustensile de patiserie si cofetarie trebuie sa ai!

                                                    Iubesti dulcele de casa? Iata ce ustensile de patiserie si cofetarie trebuie sa ai!


Nu esti decat un cofetar amator, dar dulciurile sunt o parte importanta din viata ta? Acum ai sansa sa iti pui in valoare creativitatea, dar mai ales rabdarea si sa te apuci, cu sortul si bonetica puse, de treaba! Cu putin ajutor din partea Youtube si a grupurilor de retete culinare de pe Facebook, e mai simplu ca oricand sa incerci retete si idei noi de prajituri sau de aluat crocant. Nu doar intentia conteaza, ci mai ales sa ai la indemana accesoriile si ustensilele potrivite.

Cu acestea iti va fi mult mai usor sa pregatesti retete savuroase de cofetarie sau patiserie, oricand, putand deveni un hobby si, cine stie, poate chiar un business in viitor. Daca esti o persoana pasionata de tot ce e dulce si nu iti e frica sa incerci sa reproduci deserturi celebre la tine acasa, acest articol iti este dedicat.

In cele ce urmeaza iti vom impartasi mai multe informatii cu privire la ce ustensile patiserie sau cofetarie trebuie sa ai la indeamana pentru a te bucura de un rezultat savuros, dar mai ales aspectuos.

Daca iti place tortul de ciocolata, dar este si preferatul prietenilor, poate e momentul sa faci o figura placuta ornandu-l pe masura. In acest caz, diversele ustensile decorare tort, fondant sau martipan te vor ajuta sa ai un rezultat spectaculos.

Spre exemplu, din martipan poti crea diverse flori sau animalute, pe cand fondantul va veni sa le umple de culoare pe partea exterioara a tortului. La fel de bine poti folosi aceste ustensile de decorare si pentru a infrumuseta alte deserturi, precum tiramisu, bulgarasi de ciocolata si menta sau prajituri fara coacere.

Tot in cazul torturilor sau al prajiturilor din mai multe straturi, poti folosi si duiuri de ornare, de diferite marimi, pentru a adauga flori, petale sau lantisoare de glazura colorate. Sunt foarte usor de folosit, iar diversele marimi se pot dovedi o idee buna si pentru a infrumuseta farfuriile cu aperitive pentru musafiri sau copiii mofturosi.

Pentru torturi pe care le “mananci cu ochii” trebuie sa mentionam si alte ustensile decorare si ornare tort, precum posuri de patiserie, spatule pentru intinderea cremei pe tort si prajituri, dantela de hartie pentru tort si chiar suport rotativ, care sa te ajute sa fii creativa cu dulcele preferat.

Tot in categoria de ustensile cofetarie pe care un pasionat de dulciuri trebuie sa le aiba se numara si sprituri si posuri de cofetarie, pe care le poti folosi nu numai pentru ornarea torturilor, ci si pentru mousse-uri, inghetate sau crème. Posurile de cofetarie sunt de diferite dimensiuni, deci pot fi folosite chiar si pentru cake props, candy-baruri sau ornarea brioselor.

Si pentru ca tot a venit vorba de briose, cele cu adevarat aspectuoase ies doar daca sunt folosite forme de copt din silicon. Acestea previn intinderea compozitiei, dar permit si adaugarea de fulgi de ciocolata, fructe crude sau confiate, iar odata scoase din cuptor vor arata exact ca cele achizitionate de la o cofetarie.

Pentru cei care prefera preparatele dulci sau sarate, din aluat crocant, exista o serie de accesorii de patiserie si cofetarie care sa ii ajute in acest proces. Unul dintre ele este reprezentat de un facalet pentru aluat, simplu sau prevazut cu diverse figurine, ce te ajuta sa obtii produse de patiserie cu un aspect grozav.

Pentru merdenele, saratele sau alte produse de patiserie home-made, simple sau cu diverse umpluturi, poti opta si pentru decupatoare de patiserie, de diferite forme si marimi. Spre exemplu, in cazul saratelelor, este important nu doar gustul, ci si aspectul, motiv pentru care trebuie sa aiba toate aceeasi lungime si latime.

Decupatoarele de patiserie sunt ideale si pentru a crea cosulete din foietaj, pe care apoi sa umpli cu creme dulci sau sarate, pentru diverse aperitive. Usor de folosit si din materiale de calitate, acestea isi vor gasi rapid intrebuintarea in bucataria ta.

In concluzie, orice preparat de cofetarie sau patiserie poate fi creat si acasa atunci cand ai accesoriile si ustensilele potrivite, dar si timpul si rabdarea necesara pentru a experimenta. Daca vrei sa le faci pe plac prietenilor sau familiei si sa iti pui in aplicare ideile creative, acum este momentul sa investesti in accesoriile potrivite pentru pasiunea ta.

                                Iti place sa faci dulciuri si alte produse de patiserie? Iata de ce sunt mai potrivite formele de copt din silicon!


Daca esti una dintre gospodinele pentru care fericirea familiei implica sa gatesti multe dulciuri si apertive din foietaj zambitoare atunci, cu siguranta, ai nevoie si de cateva dintre sfaturile de mai jos, care sa te ajute in acest proces.

 Forme de copt din silicon. Ustensile de bucatarie din silicon

Fie ca optezi pentru deserturile rapide, fie pentru cele pregatite la cuptor, toate trebuie sa fie aspectuoase, dar mai ales delicioase, pe placul pofticiosilor. O buna idee a pregati ceva dulce, dar consistent si, de ce nu, sanatos, poate fi o briosa.

Ideale pentru micul dejun sau pentru gustarea de pranz, briosele se prepara rapid, mai ales cand ai la indemana toate accesoriile si ustensilele de bucatarie potrivite. La o scurta cautare online, vei gasi nenumarate retete si combinatii de briose, cu fructe, fulgi de ciocolata, cu glazura sau simple, care vor iesi absolut incantatoare daca folosesti forme din silicon pentru briose

In plus, si coacerea acestora poate fi o activitate distractiva pentru cei mici, in care isi pot pune in valoare creativitatea in decorarea acestora. Pentru realizarea unor briose, spre exemplu, aspectuoase, ai nevoie doar de cateva ustensile, precum: forme silicon, ustensile de cofetarie (clesti, gratare pentru glazurare etc.) si pasta de zahar, pentru decorare.

Atat online, cat si in magazinele cu ustensile de bucatarie vei gasi numeroase modele de tavi, cu forme speciale pentru copt briose, unele realizate din otel, inox sau teflon, dar cele mai multe gospodine opteaza pentru forme de prajituri din silicon, mult mai rezistente si care nu necesita mult spatiu de depozitare. In plus, acestea sunt realizate din materiale sigure, care nu pun in pericol sanatatea familiei si pot fi utilizate cu succes si ca forme pentru inghetate apetisante, de sezon.

Pentru a face curatarea acestora si mai usoara, adauga si forme din hartie pentru briose care, dupa coacere, vor reprezenta si ambalajul dulcelui. Astfel, spalarea formelor se va face si mai usor, reducandu-se si timpul destinat curateniei bucatariei dupa coacerea brioselor.

Siliconul nu este folosit doar pentru formele de briose, ci si in cazul altor prajituri, ca spre exemplu, o forma de tort din silicon. Tavile si formele din silicon pentru torturi si alte dulciuri sunt preferate de cele mai multe gospodine atat datorita faptului ca sunt colorate, dar si pentru ca se racesc rapid, sunt rezistente la temperaturi ridicate, la pete si uzura, nu se indoaie atunci cand sunt scapate din mana si prezinta avantajul de a fi non-adezive. In plus, acestea isi pastreaza elasticitatea, putand fi spalate si in masina de vase si nu prind miros.

Si pentru ca tot vorbim despre ustensilele de bucatarie din silicon, nu putem omite si altele care ne fac pregatirea mesei si a dulciurilor mult mai facila. Ca spre exemplu lingurile din lemn si spatulele din silicon, folosite atat pentru a amesteca mancarea aflata pe foc, cat si diversele creme pentru prajituri, fara a zgaria suprafata oalei.

La capitolul ustensile patiserie, nu putem omite clestii pentru croissante sau aluat de foietaj si nici sucitorul pentru aluat, simplu sau cu diverse forme animate.

Cu toate aceste forme de copt si accesorii pentru dulciuri, intregul proces poate fi o activitate de familie extrem de distractiva. Tu pregatesti aluatul, cei mici au grija sa nu depaseasca timpul de coacere, apoi impreuna le decorati dupa preferinte. Si le mancati cu zambetul pe buze, fericiti ca ati dus la bun sfarsit o activitate culinara dulce.

Categorie: Bucatarie-Accesorii, ustensile, depozitare in bucatarie

Comment form has been disabled.

Afla Noutatile Happymax.ro
Aboneaza-te la Newsletter!
Aboneaza-te la newsletter pentru a afla primul de cele mai noi promotii si produse nou adaugate in magazin!