Tipuri de vase si accesorii ce pot fi folosite in cuptorul cu microunde

Incalzirea mancarii ar trebui sa fie un proces destul de simplu. Pui recipientul in cuptorul cu microunde si voila! Dar, din moment ce anumite materiale nu sunt recomandate pentru ca ar putea emana anumite substante chimice care sa intre in alimente in timpul incalzirii, este greu sa stii ce vase si accesorii sunt sigure de introdus in cuptorul cu microunde.

Tipuri de vase si accesorii ce pot fi folosite in cuptorul cu microunde

Incalzirea mancarii ar trebui sa fie un proces destul de simplu. Pui recipientul in cuptorul cu microunde si voila! Dar, din moment ce anumite materiale nu sunt recomandate pentru ca ar putea emana anumite substante chimice care sa intre in alimente in timpul incalzirii, este greu sa stii ce vase si accesorii sunt sigure de introdus in cuptorul cu microunde. Cele mai multe vase sigure pentru cuptorul cu microunde au un simbol indicativ in partea de jos, de regula constand in niste linii subtiri, curbate. Acest simbol poate varia, insa, destul de mult, uneori aratand o imagine cu microunde, alteori o farfurie situata sub unde de radiatie. Cu toate acestea, liniile curbe sunt constante. Practic, acest semn denota faptul ca introducerea vasului in cuptorul cu microunde este sigura atat pentru sanatatea omului, cat si pentru mediu.

Vasele din sticla, ceramica, plastic si chiar din polistiren pot fi folosite in siguranta in cuptorul cu microunde, atata timp cat au eticheta cu simbolul mentionat mai sus.

​Iata cateva tipuri de vase si accesorii care pot fi folosite in siguranta in cuptorul cu microunde:

Recipient pentru gatit cu aburi

Gatitul la aburi reprezinta una dintre cele mai sanatoase si rapide moduri de a prepara mancarea, deoarece nu necesita utilizarea uleiului sau altor tipuri de grasimi. Insa daca vrei sa gatesti ceva la aburi in cuptorul cu microunde, este recomandat sa folosesti un vas potrivit. Folosind un asemenea vas, se obtine un abur special, care este considerat a fi ideal pentru mentinerea prospetimii mancarii preparate. In plus, recipientul este complet detasabil, este dotat cu un rezervor de apa, iar aburul poate fi reglat prin capac.

Tigaia cu capac pentru cuptorul cu microunde

Realizata dintr-un plastic PP, un material ce poate fi folosit fara griji in orice cuptor cu microunde, aceasta tigaie cu capac este practic un vas cu maner, special conceput pentru a fi folosit sub undele de radiatii.

Cu o capacitate de 600 ml si dotata cu un capac anti-stropire, tigaia este ideala pentru prepararea mancarurilor cu orez, peste si carne.

Recipient tip grill pentru cuptorul cu microunde

Confectionat dintr-un plastic PP, acest recipient este, de fapt, o tava de tip grill, conceputa special pentru a fi utilizata in cuptorul cu microunde.

Este perfecta pentru prepararea rapida a carnatilor, baconului, oricarui tip de sunca, legumelor, dar si altor produse si, pe langa faptul ca garanteaza un gust delicios al mancarii, reprezinta o alternativa sanatoasa de a gati deoarece nu necesita utilizarea grasimilor.

 

Vase si materiale de evitat in cuptorul cu microunde:

  • tavile din aluminiu;

  • cutiile pentru alimente cu manere metalice;

  • ustensilele metalice;

  • pungile de hartie (pot provoca un incendiu in cuptor);

  • spuma de plastic (se poate topi sau contamina lichidul din interior atunci cand este expus la temperaturi ridicate);

  • lemnul (lemnul se va usca atunci cand este introdus in cuptorul cu microunde si se poate despica sau sparge).

 

Categorie: Bucatarie-Accesorii, ustensile, depozitare in bucatarie

Comment form has been disabled.

Afla Noutatile Happymax.ro
Aboneaza-te la Newsletter!
Aboneaza-te la newsletter pentru a afla primul de cele mai noi promotii si produse nou adaugate in magazin!