Tradiții folositoare de Sfântul Andrei

În mai puțin de o săptămână îl sărbătorim pe Sfântul Andrei, ocrotitorul României. Sfântul Andrei a fost primul Apostol care a propovăduit Evanghelia în cuprinsul Dobrogei, la geto-daci și astfel, a creștinat poporul român. Un număr copleșitor de români își vor serba onomastica în data de 30 noiembrie și vor respecta cu strictețe obiceiurile care s-au păstrate intacte...

Tradiții folositoare de Sfântul Andrei

Tradiții folositoare de Sfântul Andrei

În mai puțin de o săptămână îl sărbătorim pe Sfântul Andrei, ocrotitorul României. Sfântul Andrei a fost primul Apostol care a propovăduit Evanghelia în cuprinsul Dobrogei, la geto-daci și astfel, a creștinat poporul român.

Un număr copleșitor de români își vor serba onomastica în data de 30 noiembrie și vor respecta cu strictețe obiceiurile care s-au păstrate intacte, dovadă a iubirii purtate Sfântului.

Conform credințelor populare, se spune că în noaptea de 30 noiembrie, spiritele celor morți se amestecă cu cei vii, iar românii apelează la vrăji și usturoi pentru a se proteja. Astfel, oamenii vor unge tocurile de la ferestre și uși cu usturoi, pentru a împiedica spiritele rele să intre în casă.

Cea mai frumoasă tradiție păstrată este de departe, aceea de a pune grâu la încolțit. Oamenii cred că se va îmbunătăți sporul casei și vor putea prevesti recolta anului următor.

Pentru a aduce sporul în casa dumneavoastră, vă invităm să urmați această tradiție. Alături de familia copiii sau prietenii dumneavoastră, în seara de Sfântul Andrei, veți avea o experiență frumoasă și deosebit de creativă. Vă recomandăm Jardiniera cu patru ghivece și suporturi perete. Astfel, veți putea pune grâu la încolțit și îi veți putea urmări evoluția în cel mai modern mod cu putință. Cele patru ghivece colorate diferit vor putea fi așezate atât în interiorul casei dumneavoastră, cât și în exterior sau pe balcon. Montarea suportului pe perete se poate face în mai multe variante: pe orizontală, pe verticală sau în formă de pătrat, iar dumneavoastră  puteți să creionați un joc sau o poveste frumoasă. Veți putea folosi jardiniera ulterior, pentru plante de apartament sau chiar legume și fructe. Vă veți înveseli orice colț al casei și vă veți bucura de minunile naturii.

O altă tradiție prezintă obiceiul tinerelor fete de a pune busuioc sub pernă, pentru a-și visa ursitul. Cel mai inspirat cadou, pentru o sărbătorită care își așteaptă ursitul este o oglindă. Acest accesoriu elegant, dotat cu 16 led-uri o va ajuta să-și facă ritualul de înfrumusețare înainte de somn. Oglinda poate fi orientată în orice poziție, pentru că se poate roti atât pe verticală, cât și pe orizontală, fiind ergonomică. Suportul oglinzii are o tăviță care îi poate găzdui bijuteriile sau produsele de machiaj.

Sărbătoarea Sfântului Andrei deschide sezonul cel mai frumos al anului: Sărbătorile de Iarnă. Cu toții ne gândim mai mult la familie și la timpul petrecut împreună cu cei dragi. Începem să ne facem planuri de cadouri. Credem cu tărie că cele mai frumoase cadouri sunt cele folositoare și sigur, există cadouri ce se potrivesc fiecărei case. Serile de sărbătoare ne vor strânge în jurul mesei încărcate cu bucate. Pentru că și bărbații sunt pasionați de gătit și unii chiar de pregătirea unui desert spectaculos, vă recomandăm pentru sărbătoriții zilei, o tavă pentru copt tarte. Astfel vor avea timp suficient să exerseze, iar în zilele de sărbătoare, vor pune pe masă cele mai bune deserturi. Tava de culoarea cuprului, va cuceri chiar și cei mai exigenți gastronomi, pentru că este calitativă, practică, ideală pentru coacere și foarte frumoasă.

 

Categorie: Idei si solutii pentru depozitare si organizare a casei

Comment form has been disabled.

Afla Noutatile Happymax.ro
Aboneaza-te la Newsletter!
Aboneaza-te la newsletter pentru a afla primul de cele mai noi promotii si produse nou adaugate in magazin!