Solutii inteligente care economisesc spatiul din locuinta, dar te ajuta sa ai la indemana tot ce ai nevoie

O casa ordonata este locul unde iti face placere sa traiesti. Si nu o spunem noi, ci specialistii in eficientizarea spatiului din locuinta din intreaga lume, care au ajuns la concluzia ca solutiile de depozitare eficiente exista, doar trebuie sa reducem din balastul de lucruri pe care le adunam de-a lungul anilor...

Solutii inteligente care economisesc spatiul din locuinta, dar te ajuta sa ai la indemana tot ce ai nevoie

Solutii inteligente care economisesc spatiul din locuinta, dar te ajuta sa ai la indemana tot ce ai nevoie

O casa ordonata este locul unde iti face placere sa traiesti. Si nu o spunem noi, ci specialistii in eficientizarea spatiului din locuinta din intreaga lume, care au ajuns la concluzia ca solutiile de depozitare eficiente exista, doar trebuie sa reducem din balastul de lucruri pe care le adunam de-a lungul anilor.

Atunci cand locuiesti la bloc, intreaga locuinta este “ingropata” in lucruri inutile sau prea putin folosite, motiv pentru care ajungi sa folosesti chiar si dormitorul ca depozit. Exista cateva solutii inteligente de depozitare, care te vor ajuta sa iti decongestionezi casa mai mult decat este nevoie, doar ca trebuie alese cu grija.

In mod evident, regula numarul 1 spune sa faci curatenie si sa scapi de ce nu este necesar: chestii pe care nu le mai folosesti, ci doar le depozitezi, in ideea ca, cine stie, poate, poate, iti vor fi utile candva. In timpul curateniei, sorteaza din lucruri si pune deoparte ce trebuie sa arunci.

Regula numarul 2 spune ca, abia dupa ce ai scapat de toate lucrurile inutile, poti incepe procesul de eficientizare si sistematizare a lucrurilor prin casa, iar pentru asta achizitia de mai multe cutii depozitare este o alegere inteleapta.

Depozitarea inteligenta in dormitor

Dormitorul ar trebui sa fie strict camera ta de relaxare, deci si cea mai ordonata incapere din locuinta. Doar gandeste-te la sentimentul pe care il ai cand intri intr-o camera de hotel, unde totul e la locul lui si te simti relaxat. Asa ai vrea sa te simti si acasa, dar pentru ca in dormitor ai o multime de lucruri, de la haine, la lenjerii de pat, pilote si orice altceva nu si-a mai gasit locul in dulapuri, nu prea te poti bucura de acest sentiment.

Rezolvarea la aceasta problema poate fi chiar patul, mai ales daca are spatiu de depozitare (asa cum este cel cu somiera). Aici poti include cateva cutii depozitare sub pat, in care sa plasezi pilote, perne si lenjerii de pat de rezerva, dar si alte lucruri de iarna sau pe care le folosesti mai rar. 

Depozitarea inteligenta a hainelor

Stim cu totii ca hainele ne ocupa cea mai mare parte din dulapuri, mai ales ca suntem o societate de consum, care se bazeaza pe ideea de “a fi in tendinte in materie de vestimentatie”. Daca dulapul tau este ticsit cu o multime de haine, multe dintre ele nepurtate, ar fi bine sa incepi prin a le sorta.

Spre exemplu, pe cele de iarna pune-le in cutii depozitare haine mai mari sau in saci de vidat. Impatureste-le cat mai mici, astfel incat sa ai suficient spatiu pentru mai multe haine, apoi pune-le in dulap in partea de sus. Astfel, nu te vor incomoda si le vei avea la indeamana odata cu venirea anotimpului rece. Ca sa fie si mai productiv procesul, pe cutiile de depozitare haine poti pune si etichete, pe care sa scrii ce anume se regaseste acolo.

Banci cu spatii de depozitare pentru pantofi

Pe hol este foarte important sa ai un spatiu pentru incaltamintea pe care o porti, dar si pentru hainele mai groase, cand este cazul. Holul este un spatiu de tranzit, dar si unul de depozitare pentru chei, geci, pantofi si multe alte lucruri care nu isi mai gasesc locul in alte incaperi. Pentru a salva problema spatiului, poti opta pentru mobilier de hol cu spatiu de depozitare inclus sau pentru o bancuta sub care poti pune cutii depozitare pantofi.

Asa rezolvi problema jucariilor!

Copiii au nevoie de jucarii care sa le stimuleze creativitatea si rabdarea, insa strangerea si aranjarea lor poate fi o adevarata aventura. O buna solutie o reprezinta diversele cutii depozitare din plastic pentru jucarii sau cosulete din rachita si panza, in care poti fi puse, pe categorii, toate jucariile preferate ale copilului tau.

Medicamentele, atent ordonate

In fiecare casa exista o trusa de prim ajutor, mai pentru dureri de cap sau de stomac, mai pentru durerile de masea sau de spate. Daca in America, medicamentele se depoziteaza in spatele oglinzii de la baie, la noi este indicat sa fie puse cat mai departe de accesul celor mici. O buna idee poate fi in noptiera, in cutii depozitare medicamente pe zile sau prevazute cu protectie pentru copii.

 Saci de vidat haine

Sacii de vidat haine – un ajutor urias pentru depozitarea hainelor

Ai prea multe haine si prea putin loc in dulap? Stai linistit, nu esti singurul! Tuturor ne place sa facem noi achizitii de articole vestimentare pentru ca este “cool sa fii in pas cu moda”, dar niciodata nu ne gandim si unde le vom depozita.

Daca locuiesti intr-o casa de mici dimensiuni, cu siguranta cunosti sentimentul de “a fi ingropat in haine”, fara nicio sansa de izbanda. Ultimele tehnici de eficientizare a spatiului includ chiar si o categorie intitulata “depozitarea corespunzatoare a hainelor”, a pantofilor si a jucariilor, care si-au dovedit eficienta in intreaga lume.

Cu alte cuvinte, dupa sortarea articolelor de imbracaminte si dupa ce ai ales daca le mai porti sau nu, a venit timpul sa iei in considerare o alternativa inovatoare de depozitare a hainelor  - cu ajutorul sacilor de vidat.

In zilele noastre, nu este deloc o rusine sa iti depozitezi hainele in saci de vidat, ba chiar este recomandat. Utilizarea acestor dispozitive reduc volumul hainelor chiar si cu 70%. Asta da economie de spatiu!

Sacii de vidat haine, o idee grozava

Cu totii am auzit de pungi de vidat alimente, dar iata ca metoda poate fi folosita cu succes si in cazul imbracamintei.

Fabricati dintr-un material plastic rezistent, acesti saci de vidat haine protejeaza imbracamintea nu numai de murdarie, ci si de insecte, mucegai sau mirosuri neplacute. Astfel, dupa umplerea sacului, se sigileaza deschiderea principala, apoi se desface butonul plasat in mijloc, iar aerul se extrage cu aspiratorul.

Pe piata din Romania se regasesc mai multe modele de sac de vidare parfumat, care nu doar comprima continutul pentru a ocupa cat mai putin spatiu, dar le confera hainelor si un miros placut de lavanda, menta sau lamaie. Hainele vidate in saci ar putea fi depozitate astfel chiar si la mansarda sau pe balcon, acolo unde, in general, exista un grad mai mare de umiditate.

La fel de bine sacii de vidat pot fi utilizati si in vacante, atat pentru a face loc in bagaj, ci si pentru a stoca in valiza diversele cumparaturi de articole vestimentare din strainatate (deci nu va mai trebui sa cumperi un troller nou). Spre exemplu, daca 10 tricouri si 3 perechi de pantaloni ocupa intregul bagaj, puse in saci de vidare spatiul necesar va fi redus la jumatate.

Este important de retinut ca vidarea sacilor se poate face in doua moduri : fie cu un aspirator, fie cu o pompa manuala de vidat aceasta din urma solutie fiind potrivita pentru utilizarea sacilor de vidat in calatorii.

Sacii de vidat haine – scurta descriere si avantaje:

  • confera o protectie sporita a hainelor si ale altor articole textile impotriva: murdariei, a mucegaiului, a mirosurilor neplacute etc.;
  • gama variata de dimensiuni: 50 x 60 cm, 60 x 80 cm, 70 x 100 cm si 80 x 110 cm;
  • economisesc pana la 75% din spatiul necesar depozitarii;
  • modele variate: sac vid fara aspirator, sac vid cu pompa, sac vidare cu aspirator;
  • potrivite pentru depozitarea in casa, in rulota, barca, cort sau intr-o calatorie;
  • sacii sunt refolosibili.

Ce articole se pot depozita in saci de vidat?

Pot fi etansate in siguranta in saci de vidat urmatoarele:

- haine

- cearceafuri

- pilote

- prosoape de baie

- prosoape de plaja

- covorase

- geci

- pulovere groase

- hainute de copii

- perne

- paturi

In concluzie, pe langa depozitarea pe termen lung, ambalarea in vid poate fi extrem de utila si pe termen scurt - de exemplu pentru compactarea hainelor pe care le luati in vacanta sau a altor articole voluminoase atunci cand urmeaza sa primiti musafiri intr-o locuinta mica.

Organizarea locuintei poate fi un proces a carui reusita tine doar de tine. Sorteaza lucrurile nefolositoare, apoi doneaza-le, iar cele ramase aranjeaza-le ordonat in cutiile de depozitare. Daca nu ai suficienta inspiratie, oricand poti cauta pe Youtube moduri de a crea spatiu in locuinta ta, pe care gospodinele din intrega lume ti le ofera. Spor la treaba!

 

Categorie: Idei si solutii pentru depozitare si organizare a casei

Comment form has been disabled.

Afla Noutatile Happymax.ro
Aboneaza-te la Newsletter!
Aboneaza-te la newsletter pentru a afla primul de cele mai noi promotii si produse nou adaugate in magazin!