Cum gasim locul potrivit pentru haine si pantofi? Iata cateva idei de organizare a casei

O casa de dimensiuni modeste este mult mai rentabila, pana se enunta problema: unde ne depozitam hainele si pantofii? Solutii de depozitare si organizare exista, doar trebuie cautate. Si cum cel mai repede le gasesti online, poate ca a venit timpul sa iei in calcul achizitia unor huse de haine sau a unor dulapuri textile, care sa te ajute sa eficientizezi acest proces...

Cum gasim locul potrivit pentru haine si pantofi? Iata cateva idei de organizare a casei

O casa de dimensiuni modeste este mult mai rentabila, pana se enunta problema: unde ne depozitam hainele si pantofii? Solutii de depozitare si organizare exista, doar trebuie cautate. Si cum cel mai repede le gasesti online, poate ca a venit timpul sa iei in calcul achizitia unor huse de haine sau a unor dulapuri textile, care sa te ajute sa eficientizezi acest proces.

Esential, in acest scop, este sa scoti toate hainele pe care le ai din dulapuri, apoi sa le sortezi, in functie de frecventa cu care le imbraci sau anotimp. Tuturor ne place sa ne cumparam haine noi, insa uitam de cele din dressing-uri, iar la curatenia generala descoperim o multime de articole vestimentare de care am si uitat.

Dupa selectia hainelor, pe cele pe care vrei sa le donezi le poti strange in cutii depozitare pentru haine cu etichete, pe care le gasesti intr-o gama variata de dimensiuni. Este important sa verifici sa nu fie murdare, ude sau patate, apoi sa le impaturesti cat mai mic, astfel incat sa nu ocupe spatiu.

Pentru articolele vestimentare destinate sporturilor de iarna, spre exemplu, o buna idee de depozitare poate fi sub pat. Multe dintre modelele actuale de paturi au somiera sau o lada incapatoare, in care poate fi plasata o cutie depozitare sub pat sau mai multe. Aici poti pune costumul de ski, manusile, ochelarii sau chiar geaca aferenta echipamentului sportiv. Pentru a nu capata un miros inchis, poti adauga in cutia de depozitare un saculet cu lavanda sau o pastila parfumata, ce tine departe moliile, mai ales in cazul in care adaugi si articole din lana.

O alta idee de a depozita articolele vestimentare este cu ajutorul unor dulapuri textile pentru haine, cu sau fara roti, care dispun de locuri pentru umerase si de rafturi, alegand o culoare care sa se asorteze cu cea a covorului din camera.

Indiferent de cum este compartimentat sau cat de mare este dulapul tau, nu se va plia niciodata perfect nevoilor tale de depozitare. Spre exemplu, daca ai multe haine de ocazie, printre care si rochii lungi, din materiale pretentioase, poti opta pentru depozitarea lor in dulapuri pliabile, impachetate in huse de protectie pentru haine. Asa vei tine praful la distanta, iar hainele nu se vor pata. In plus, aranjate corespunzator, te scuteste si de nevoia de a le recalca atunci cand ai nevoie de ele.

Cum ne organizam pantofii?

Niciodata nu iti gasesti pantofii de care ai nevoie pentru a-ti completa tinuta? Pune in practica idei simple, dar eficiente care iti vor face viata mai usoara. Daca ai si o debara pe care vrei sa o transformi intr-un spatiu de depozitare pentru pantofi, o buna solutie de amenajare este amplasarea unei etajere pentru incaltaminte.

O etajera pentru incaltaminte si pantofi este o buna optiune pentru a reduce spatiul destinat incaltamintei, iar modelele textile, cu prindere de bara metalica, sunt ideale pentru a depozita pana la 9 perechi de adidasi, pantofi sau ghete. Tot pentru incaltaminte, daca ai suficient spatiu pe hol, poti opta pentru o etajera metalica sau un suport extensibil pentru pantofi.

Mai poti adauga suporturi pentru pantofi sau orice alt organizator pantofi si pe usi, sub canapea sau comode, daca optezi pentru modelele prevazute cu capac si fermoar. Cu 10 sau mai multe spatii de depozitare, acestea au grija ca incaltamintea ta sa nu se indoaie, sa fie ferita de praf si chiar de umezeala.

In casele de mici dimensiuni, si jucariile pot fi elementul ce cauzeaza dezordine. In plus, cei mici obisnuiesc sa primeasca o multime de jucarii din plus sau din plastic, seturi de lego sau puzzle-uri, ce trebuie depozitate corespunzator. Solutia la aceasta problema poate fi una sau mai multe cutii pentru depozitare jucarii, din plastic sau din material pliabil sau prevazute cu capace speciale, ce permit stivuirea mai multor cutii.

Oricarei femei ii place sa isi cumpere si cosmetice, nu doar pantofi si haine. Iar daca baia sau masa ta de machiaj este plina de produse de ingrijire carora nu le gasesti locul, atunci e momentul sa iei in considerare alegerea unor organizatoare cosmetice potrivite. Practice si cu mai multe spatii de depozitare, de diverse marimi, acestea sunt de un real folos in organizarea cosmeticelor, a accesoriilor pentru par sau machiaj.

Desi pare un proces indelungat sa aranjezi haine, pantofi sau cosmetice, cand ai la indemana solutiile de depozitare potrivite, casa ta se va transforma intr-o oaza de relaxare, fara lucruri aruncate. Incepe prin a tria obiectele folositoare si doneaza-le pe cele inutile. Adauga perseverenta si rabdare, plus cutiile de depozitare potrivite si asa vei o avea o casa ordonata vreme indelungata.

Categorie: Idei si solutii pentru depozitare si organizare a casei

Comment form has been disabled.

Afla Noutatile Happymax.ro
Aboneaza-te la Newsletter!
Aboneaza-te la newsletter pentru a afla primul de cele mai noi promotii si produse nou adaugate in magazin!