Masajul terapeutic al spatelui, cele mai importante beneficii

Masajul era candva considerat un lux – un serviciu de care te puteai bucura doar intr-un spa. Astazi, masajul este vazut ca fiind o terapie mai obisnuita, motiv pentru care este adesea recomandat de medici si alti profesionisti din domeniul medical. Poti alege sa faci un masaj complet sau pentru o anumita zona corporala. Dat fiind faptul ca toate partile corpului sunt unite prin terminatii nervoase la sistemul nervos central al corpului protejat de coloana vertebrala, cea mai comuna si indicata zona corporala pentru masaj este spatele.

 Masajul terapeutic al spatelui, cele mai importante beneficii

Masajul era candva considerat un lux – un serviciu de care te puteai bucura doar intr-un spa. Astazi, masajul este vazut ca fiind o terapie mai obisnuita, motiv pentru care este adesea recomandat de medici si alti profesionisti din domeniul medical.

Poti alege sa faci un masaj complet sau pentru o anumita zona corporala. Dat fiind faptul ca toate partile corpului sunt unite prin terminatii nervoase la sistemul nervos central al corpului protejat de coloana vertebrala, cea mai comuna si indicata zona corporala pentru masaj este spatele.

​Iata cateva dintre cele mai importante beneficii pe care le ofera masajul terapeutic al spatelui:

Amelioreaza durerile lombare.

Un masaj bun al spatelui poate ajuta la ameliorarea durerilor simtite in aceasta zona. Dupa un antrenament intens sau dupa cateva ore bune petrecute la birou, este posibil ca muschii lombari sa fie tensionati din cauza utilizarii excesive sau repetitive. Cand acesti muschi sunt masati, o parte din tensiune este eliberata.

 

Usureaza durerile cervicale.

Miscarile repetitive ale gatului, imobilitatea si statul incorect pe scaun in fata unui computer, in pozitie aplecata, pot provoca dureri de gat si de umeri. Un masaj in partea superioara a spatelui poate ajuta la ameliorarea tensiunii din acea zona si la reducerea durerilor cauzate de migrene.

 

Stimuleaza secretia hormonilor starii de bine.

Un masaj la spate stimuleaza productia de endorfine, dopamina si serotonina, substante chimice care fac corpul sa se simta bine, potrivit spuselor lui Beth Mueller in articolul sau “Masajul terapeutic pentru durerea lombara” de pe site-ul Spine Health. Acest lucru ajuta la gestionarea durerii si la reducerea nevoii de a lua analgezice.

 

Imbunatateste somnul.

Masajul spatelui relaxeaza muschii mai mari si amelioreaza tensiunea care poate provoca dificultati in a adormi sau a ramane intr-un somn profund. Acest lucru permite efectuarea ciclurilor complete de somn, care sunt atat de necesare pentru performante optime si sanatate buna.

 

Ajuta procesele de vindecare.

 

Chiar si dupa o lunga istorie de dureri de spate, un masaj poate ajuta la vindecarea tesuturilor si muschilor care au devenit slabi sau atrofiati. La randul sau, acest lucru va ajuta la imbunatatirea mobilitatii. Potrivit massagetherapy.com, masajul ajuta si la reducerea vergeturilor si a tesuturilor cicatriciale. Sportivii care au muschii tensionati in zona inferioara, mijlocie si superioara a spatelui pot observa o flexibilitate crescuta a articulatiilor dupa un masaj la spate.

 

Creste circulatia sanguina in corp.

Nu in ultimul rand, masajul la spate stimuleaza circulatia si creste fluxul de sange in intregul corp. Acest lucru va ajuta la hranirea muschilor si organelor din corp cu oxigen si substante nutritive.

 

In ziua de azi nu mai este nevoie sa mergem la un spa sau la o clinica de fizioterapie pentru a ne bucura de un masaj al spatelui. Avem posibilitatea de a ne achizitiona fel si fel de aparate de masaj pe care sa le folosim in confortul casei, cum este si peria de masaj cu ventuze pentru perete. Aceasta se monteaza usor de perete sau de podea cu ajutorul unor ventuze si are doua caracteristici importante: curata in profunzime spatele si ofera un masaj benefic.

Comment form has been disabled.

Afla Noutatile Happymax.ro
Aboneaza-te la Newsletter!
Aboneaza-te la newsletter pentru a afla primul de cele mai noi promotii si produse nou adaugate in magazin!