Lucruri de care ai nevoie intr-o calatorie cu bicicleta

Calatoriile cu bicicleta pot fi extrem de entuziasmante si palpitante. Daca planuiesti o astfel de aventura si vrei ca aceasta sa fie cat mai putin problematica, trebuie sa iti faci bagajul in mod inteligent si sa incluzi cateva lucruri esentiale.

  Lucruri de care ai nevoie intr-o calatorie cu bicicleta

Calatoriile cu bicicleta pot fi extrem de entuziasmante si palpitante. Daca planuiesti o astfel de aventura si vrei ca aceasta sa fie cat mai putin problematica, trebuie sa iti faci bagajul in mod inteligent si sa incluzi cateva lucruri esentiale.

Sigur, este important sa ai traseul bine stabilit, sa ai toate aranjamentele facute in ceea ce priveste cazarea la hotel sau in camping si sa stii sigur locurile in care poti opri pentru a lua mesele, in cazul in care vei avea parte de o calatorie lunga. Insa pentru ca trebuie sa ai un bagaj cat de cat usor, trebuie sa impachetezi inteligent si eficient.

​Urmatoarele sunt cateva dintre lucrurile esentiale pe care le poti pune in rucsac in viitoarea ta calatorie cu bicicleta:

O harta fizica

Purtarea unei harti fizice poate suna foarte “old school” avand in vedere tehnologia avansata pe care o avem la indemana. Cu toate acestea, o harta fizica iti poate salva ziua cand ajungi in locurile fara semnal la internet sau daca iti pierzi telefonul. Este intotdeauna mai bine sa ai la tine aceasta harta decat sa fii blocat undeva. Nici macar nu ocupa prea mult spatiu in bagaj. De stiut ca, in prezent, poti gasi harti speciale pentru excursiile lungi cu bicicleta in librariile fizice si online.

Un set multifunctional chei bicicleta

Este unul dintre cele mai importante articole de pus in bagaj atunci cand mergi la drum lung cu bicicleta. Setul trebuie sa contina diferite chei, surubelnite si o pompa de aer mica.

O lanterna

In conditiile unei avarii a bicicletei pe timp de noapte, cel mai bine este sa ai la indemana o lanterna pentru a repara mai usor daunele. Este utila chiar si atunci cand faci camping sub cerul liber. Cel mai recomandat tip de lanterna este casca cu lampa led. Tinand-o in permanenta aprinsa, in special in timp ce conduci bicicleta, vei putea evita eventualele pericole din drum si ii vei face si pe ceilalti sa fie constienti de prezenta ta.

Un acumulator

Acesta este un lucru incredibil de util, mai ales daca esti un fotograf pasionat. Daca ai planul sa faci des fotografii, cel mai probabil ca va trebui sa iti reincarci des bateria. Iar bateria care moare inainte de a ajunge la destinatia finala iti va afecta serios experienta. Este recomandabil asadar sa porti la tine un acumulator pe care sa il incarci complet inainte de a incepe calatoria.

Protectie reflectorizanta pentru rucsac

Este buna pentru bagaj, dar mai ales pentru siguranta ta! Pe timp de noapte, ploaie sau ceata, vizibilitatea este scazuta, iar soferii pot intampina probleme in a te observa. Purtand insa o asemenea protectie de culoare fluorescenta cu banda larga reflectorizanta, vei atrage atentia asupra ta, lucru ce iti poate salva viata. In plus, materialul husei protejeaza rucsacul de umiditate.

Comment form has been disabled.

Afla Noutatile Happymax.ro
Aboneaza-te la Newsletter!
Aboneaza-te la newsletter pentru a afla primul de cele mai noi promotii si produse nou adaugate in magazin!