Idei de organizare a ustensilelor de bucatarie

Cu siguranta, este mai mult decat enervant sa ai nevoie brusc de o anumita ustensila de gatit si sa trebuiasca sa o cauti intr-un morman format din toate tacamurile si instrumentele posibile! Cauti frenetic acea ustensila, in timp ce mancarea se arde, se gateste prea mult sau se varsa. Cu totii am trecut prin asta. Organizarea bucatariei este, in general, ceva peste care multi dintre noi trecem cu vederea sau, pur si simplu, nu o facem corect. Ne mutam intr-o casa, gasim niste sertare si aruncam acolo toate ustensilele pe care le detinem, fara o ordine anume. Cand vine vorba de organizarea si depozitarea ustensilelor, exista 2 tipuri principale de ustensile de luat in considerare. Distinctia este importanta, deoarece optiunile de stocare sunt diferite.

 Idei de organizare a ustensilelor de bucatarie

 

Cu siguranta, este mai mult decat enervant sa ai nevoie brusc de o anumita ustensila de gatit si sa trebuiasca sa o cauti intr-un morman format din toate tacamurile si instrumentele posibile! Cauti frenetic acea ustensila, in timp ce mancarea se arde, se gateste prea mult sau se varsa.

Cu totii am trecut prin asta. Organizarea bucatariei este, in general, ceva peste care multi dintre noi trecem cu vederea sau, pur si simplu, nu o facem corect. Ne mutam intr-o casa, gasim niste sertare si aruncam acolo toate ustensilele pe care le detinem, fara o ordine anume.

Cand vine vorba de organizarea si depozitarea ustensilelor, exista 2 tipuri principale de ustensile de luat in considerare. Distinctia este importanta, deoarece optiunile de stocare sunt diferite.

​Cele 2 tipuri principale de ustensile de bucatarie sunt:

  • ustensilele de gatit – acestea includ instrumentele folosite pentru gatit: spatule, oale, presa de usturoi, linguri de servit, clesti, razatoare, cutite de taiat painea, carnea, legumele, etc;

  • tacamuri de luat masa – acestea sunt folosite strict pentru a manca: linguri, furculite, cutite, lingurite.

​Cum sa iti organizezi ustensilele de bucatarie

Ustensilele de gatit sunt mai greu de depozitat, deoarece vin in toate dimensiunile si formele. Nu sunt deloc uniforme si ocupa mult spatiu. Acest lucru este diferit in cazul ustensilelor de luat masa, care pot fi depozitate cu grija.

Un alt sfat important este sa iei in considerare incorporarea unei varietati de optiuni de stocare. Mai mult decat atat, gandeste-te la locurile in care sa plasezi ustensilele de gatit. Ideal ar fi ca instrumentele cele mai utilizate sa fie plasate acolo unde le poti obtine mai usor si mai repede, in timp ce obiectele mai putin importante sa fie depozitate in locurile ascunse.

 

Ustensilele de gatit

Foloseste o cutie organizare sertare cu fund antiderapant!

Cutiile de acest tip se gasesc intr-o varietate de dimensiuni si sunt ideale pentru a imparti sertarele in mai multe compartimente, in care sa plasezi cate una sau mai multe ustensile de gatit.

Achizitioneaza un suport magnetic bambus pentru cutite!

Cutitele folosite la prepararea mancarii pot fi depozitate usor pe un suport din lemn de bambus ce are integrat un magnet. Suportul nu ocupa mult spatiu si poate fi pozitionat vertical pe blatul de bucatarie.

Foloseste un suport pentru ustensile!

Instrumentele mai mari, precum polonicul, spatulele si clestii pot fi depozitati intr-un suport dreptunghiular ustensile de bucatarie din otel inoxidabil pe care sa il plasezi pe blatul de lucru.

 

Tacamurile de luat masa

Exista diferite moduri de a organiza tacamurile de luat masa, insa cea mai usoara si cea mai la indemana metoda este aceea de a plasa intr-un sertar un organizator de tacamuri. Pe piata vei gasi organizator sertar tacamuri de diferite materiale si dimensiuni, in functie de nevoile tale. Cheia pentru alegerea organizatorului potrivit este gasirea unuia care sa se incadreze frumos in sertarul desemnat. Trebuie sa fie suficient de mic pentru a se potrivi si suficient de mare pentru a cuprinde cat mai multe tacamuri.

 

Comment form has been disabled.

Afla Noutatile Happymax.ro
Aboneaza-te la Newsletter!
Aboneaza-te la newsletter pentru a afla primul de cele mai noi promotii si produse nou adaugate in magazin!