Cum se pastreaza si depoziteaza corect zaharul

Zaharul este un ingredient de baza ce confera deserturilor ravnita lor aroma dulce si delicioasa. Fara el, niciun desert din aceasta lume nu ar fi atat de bun precum ne-ar placea. Este, asadar, un ingredient esential pentru coacere si gatit, motiv pentru care avem intotdeauna nevoie de el in mod regulat. Pastrandu-l si depozitandu-l in mod corect, vei putea sa folosesti zaharul oricand iti doresti. Acest lucru te va scuti de drumurile periodice la magazinul alimentar, dar si de multe cheltuieli in plus.

  Cum se pastreaza si depoziteaza corect zaharul

 

Zaharul este un ingredient de baza ce confera deserturilor ravnita lor aroma dulce si delicioasa. Fara el, niciun desert din aceasta lume nu ar fi atat de bun precum ne-ar placea. Este, asadar, un ingredient esential pentru coacere si gatit, motiv pentru care avem intotdeauna nevoie de el in mod regulat. Pastrandu-l si depozitandu-l in mod corect, vei putea sa folosesti zaharul oricand iti doresti. Acest lucru te va scuti de drumurile periodice la magazinul alimentar, dar si de multe cheltuieli in plus.

Daca esti in cautarea unor sfaturi despre modul in care poti conserva zaharul pentru o perioada lunga de timp, citeste randurile de mai jos. Vei gasi informatii despre tot ce tine de depozitarea zaharului acasa.

Poate zaharul sa se strice?

Motivul principal pentru care oamenii opteaza pentru depozitarea produselor alimentare si a ingredientelor este sa le mentina comestibile pentru mai tarziu. La fel ca majoritatea ingredientelor de baza pentru coacere, zaharul poate fi pastrat pe termen nelimitat. Trebuie subliniat faptul ca singurul mod in care zaharul poate ramane proaspat mult timp este de a-l depozita corespunzator. In caz contrar, nu va dura mult pana cand o colonie de furnici va aparea in interiorul sau pentru a se hrani.

Depozitat in mod corect, insa, zaharul poate fi pastrat pentru o perioada nedeterminata. Acest lucru se datoreaza faptului ca zaharul este o substanta higroscopica, ceea ce inseamna ca atrage moleculele de apa. Studiile arata ca atunci cand bacteriile apar in zahar, se deshidrateaza. Asta pentru ca zaharul contine 0% apa, asa ca stoarce toata apa din bacterii, absorbind-o instantaneu. Acest proces se numeste osmoza, in care apa se deplaseaza dintr-o zona de concentratie mai mare la o zona de concentratie mai mica. Din cauza deshidratarii, bacteriile ajung sa moara.

Trebuie subliniat faptul ca, daca zaharul este pastrat intr-un mediu necorespunzator, este posibil ca bacteriile sa se inmulteasca si sa prospere. Acest lucru va strica in cele din urma calitatea zaharului, asadar este important ca produsul sa fie pastrat intr-un mod sigur si adecvat.

Cum se depoziteaza corect zaharul?

Cel mai bun mod de a pastra zaharul cat mai mult timp este sa il plasezi intr-un recipient cu capac etans in camara sau intr-un dulap, la temperatura camerei, cu atmosfera uscata si rece. Expunerea la un loc umed poate duce la dezvoltarea bacteriilor. De asemenea, trebuie pastrat departe de condimente sau ingrediente alimentare parfumate. Zaharul are capacitatea de a absorbi tot felul de mirosuri din alte alimente. Si nimeni nu si-ar dori ca desertul pe care il prepara sa aiba gust sau miros de pui sau de leustean.

O cutie din metal rotunda cu capac este ideala pentru stocare zaharului. Aceasta nu numai ca blocheaza accesul luminii, mirosului sau al oxigenului in zahar, dar are, de asemenea, un design placut, putand fi pastrata chiar si pe blatul din bucatarie.

Sau, poti opta pentru un recipient din sticla pentru zahar cu capac metalic. Recipientele de sticla sunt, in general, sigure nu doar pentru pastrarea in siguranta a zaharului, dar si pentru stocarea cafelei, ceaiului, fulgilor de ovaz, etc.

Comment form has been disabled.

Afla Noutatile Happymax.ro
Aboneaza-te la Newsletter!
Aboneaza-te la newsletter pentru a afla primul de cele mai noi promotii si produse nou adaugate in magazin!