Cat de des ar trebui sa te cantaresti?

Daca incerci sa scapi de cateva kilograme sau sa iti mentii greutatea actuala, probabil ca te intrebi cat de des ar trebui sa te cantaresti. Ei bine, in timp ce unii ne recomanda sa ne cantarim zilnic, altii ne sfatuiesc sa nu ne cantarim deloc. Totul depinde de ce obiective ai.

 Cat de des ar trebui sa te cantaresti?

Daca incerci sa scapi de cateva kilograme sau sa iti mentii greutatea actuala, probabil ca te intrebi cat de des ar trebui sa te cantaresti. Ei bine, in timp ce unii ne recomanda sa ne cantarim zilnic, altii ne sfatuiesc sa nu ne cantarim deloc.

Totul depinde de ce obiective ai.

Cercetarile sugereaza ca folosirea cantarului in fiecare zi poate fi de mare ajutor daca incerci sa slabesti, dar ai putea sa te cantaresti mai rar daca obiectivul tau este sa iti mentii greutatea actuala.

Este insa important sa nu fi obsedat de acel numar pe care il vezi in timp ce te urci pe cantar. Uneori, cantarirea poate avea un impact negativ asupra stimei de sine.

Desi este util sa iti cunosti greutatea corporala actuala, exista si alte modalitati prin care iti poti masura starea generala de greutate.

Discuta cu medicul tau de familie despre problemele pe care le ai in legatura cu greutatea, iar acesta iti poate recomanda o dieta care sa te ajute sa scapi de acele kilograme in plus, fara ca organismul tau sa fie privat de nutrientii esentiali.

​Beneficiile de a te cantari des:

Probabil ca pasesti pe cantar doar atunci cand te consulta medicul. Dar daca vizitarea medicului de familie se intampla doar o data pe an, asta inseamna ca este posibil sa nu fii constient de greutatea ta actuala.

Iar greutatea ta este mai mult decat un numar. Este, de asemenea, o indicatie a starii generale de sanatate. Asadar, iti recomandam sa achizitionezi un cantar electronic de baie pe care sa il folosesti in fiecare zi. Auto-cantarirea frecventa te poate ajuta cu urmatoarele:

  • pierderea in greutate;

  • cresterea in greutate;

  • mentinerea greutatii;

  • detectarea problemelor de sanatate legate de cresterea sau scaderea brusca in greutate, cum ar fi problemele tiroidiene.

​Cat de des ar trebui sa te cantaresti daca tii o dieta?

Desi este recomandat sa stii, in mod constant, care este greutatea ta, indiferent de obiectivele tale legate de sanatate, dieta si pierderea in greutate necesita folosirea cat mai frecventa a cantarului.

De fapt, daca doresti sa slabesti, este posibil sa fii nevoit sa te cantaresti zilnic.

Unele studii au ajuns la concluzia ca adultii care incearca sa slabeasca si se cantaresc zilnic, au o rata de succes mai mare decat adultii care incearca sa slabeasca, dar se cantaresc mai rar. Acest lucru se explica prin faptul ca folosirea zilnica a cantarului iti poate oferi indicii clare asupra numarului de calorii pe care trebuie sa le reduci.

Mai mult decat atat, cercetatorii au descoperit ca folosirea cantarului in fiecare zi duce la schimbari comportamentale benefice pe termen lung (cum ar fi, de exemplu, eliminarea alimentelor nesanatoase din dieta).

Comment form has been disabled.

Afla Noutatile Happymax.ro
Aboneaza-te la Newsletter!
Aboneaza-te la newsletter pentru a afla primul de cele mai noi promotii si produse nou adaugate in magazin!