Ai nevoie de mai mult spatiu in dulap? Iata ce poti sa faci!

Fie ca locuim intr-o mica garsoniera sau intr-o vila de sute de metri patrati, niciodata nu avem suficient spatiu in dulapul de haine. Acest lucru este cauzat de faptul ca oamenii sunt predispusi genetic sa umple orice spatiu au, motiv pentru care au dulapuri supraincarcate unde este imposibil sa gasesti ceva. In general, cu totii avem mult prea multe lucruri.

Ai nevoie de mai mult spatiu in dulap? Iata ce poti sa faci!

Fie ca locuim intr-o mica garsoniera sau intr-o vila de sute de metri patrati, niciodata nu avem suficient spatiu in dulapul de haine.

Acest lucru este cauzat de faptul ca oamenii sunt predispusi genetic sa umple orice spatiu au, motiv pentru care au dulapuri supraincarcate unde este imposibil sa gasesti ceva. In general, cu totii avem mult prea multe lucruri.

Tendintele recente catre un stil de viata minimalist i-au determinat pe tot mai multi oameni sa caute modalitati de a reduce haosul din dulapurile lor. Si, desi poate parea dificil sa obtii o ordine absoluta intr-un dulap cu nenumarate articole vestimentare, poti face cativa pasi pentru un dulap mai curat, mai organizat si mai functional.

In loc sa te sperii de o eventuala avalansa de haine de fiecare data cand deschizi o usa a dulapului, incearca macar cateva dintre aceste sfaturi usoare pentru a-ti organiza dulapurile supraaglomerate.

​Incepe cu o curatenie profunda.

Cel mai simplu mod de a face loc in dulap este de a scapa de lucrurile de care nu ai nevoie de fapt. Mai usor de spus decat de facut, nu-i asa? Incepe prin a scoate absolut totul din dulap si imparte toate articolele in trei gramezi: de pastrat, de aruncat si de donat.

Pastreaza doar articolele pe care stii ca le vei folosi in urmatoarele 6 luni si incearca sa eviti tendinta de a tine lucruri “pentru orice eventualitate”.

​Adauga mai multe tije suspendate.

Majoritatea dulapurilor sunt echipate cu o tija la nivelul ochilor pentru agatarea hainelor si poate cu un raft deasupra acesteia. Utilizeaza spatiul mort de dedesubt adaugand o a doua tija pentru a agata umerase din plastic sau umerase din lemn pentru pantaloni si fuste mai scurte. Acest truc usor dubleaza in esenta spatiul dulapului tau cu foarte putin efort.

​Aplica o etajera pe partea interioara a usii dulapului.

Iti sugeram sa achizitionezi o etajera pentru usa sau dulap, fabricata din material textil. De regula, aceasta vine cu mai multe buzunare spatioase in care poti pune o multime de haine, piese de lenjerie intima, produse cosmetice, pantofi si chiar genti.

​Impatureste-ti hainele corect.

Daca ai toate hainele impaturite corespunzator, cu siguranta vei ramane cu mai mult spatiu liber decat daca iti pui toate hainele imprastiate, la gramada. Si, de stiut ca exista un mod corect de a impaturi hainele. Iar o impaturire ingrijita si corecta iti permite sa vezi ce ai si sa eliberezi si mai mult spatiu. De asemenea, faciliteaza ambalarea pentru calatorii, deoarece hainele perfect pliate vor ocupa mai putin spatiu in valiza.

​Foloseste saci de vidat haine.

O alta metoda de a elibera spatiul din dulap este de a pune hainele, pilotele, pernele si celelalte articole vestimentare voluminoase pe care le ai in saci de vidat haine. Acestea nu numai ca iti vor face dulapul mai incapator, dar vor si proteja articolele vestimentare si celelalte textile de molii, acarieni, praf si mirosurile nedorite.

 

Comment form has been disabled.

Afla Noutatile Happymax.ro
Aboneaza-te la Newsletter!
Aboneaza-te la newsletter pentru a afla primul de cele mai noi promotii si produse nou adaugate in magazin!