Ustensile de bucatarie din lemn sau din silicon? Care sunt cele mai eficiente? Dar cele mai sanatoase?

Cu totii ne amintim de bucataria parintilor si a bunicilor nostri, in care toate lingurile, furculitele si tacamurile cu care se pregatea mancarea erau fie din lemn, fie din metal. In ultima vreme insa, alaturi de ustensilele clasice si-au facut loc si cele din silicon. Cel mai adesea, acestea iau locul ustensilelor din lemn ( linguri, spatule, etc ), insa pot inlocui cu succes si castroanele, tocatoarele sau chiar tavile.

Ustensile de bucatarie din lemn sau din silicon? Care sunt cele mai eficiente? Dar cele mai sanatoase?

Cu totii ne amintim de bucataria parintilor si a bunicilor nostri, in care toate lingurile, furculitele si tacamurile cu care se pregatea mancarea erau fie din lemn, fie din metal.

In ultima vreme insa, alaturi de ustensilele clasice si-au facut loc si cele din silicon. Cel mai adesea, acestea iau locul ustensilelor din lemn ( linguri, spatule, etc ), insa pot inlocui cu succes si castroanele, tocatoarele sau chiar tavile. 

Care este materialul mai bun? 

Ustensilele din lemn. Indiferent ca vorbim despre o lingura din lemn sau un tocator din lemn, avantajele pe care le ofera sunt cat se poate de bine conturate.

Lemnul rezista foarte mult in timp, nu se topeste la temperaturi inalte, protejeaza celelalte vase evitand zgarierea lor, se incinge mai greu si nu modifica gustul mancarurilor.

Este adevarat ca ustensilele din lemn au nevoie de o ingrijire speciala, fiind necesar sa fie curatate imediat dupa prepararea mancarurilor. In caz contrar, viata lor poate sa fie destul de scurta iar aromele de mancare pot ramane impregnate in ele. 

Ustensilele din silicon. Sunt moderne, colorate si interesante. Acestea pot avea absolut orice culoare, ceea ce ii da viata bucatariei. Daca sunt bine realizate pot fi foarte rezistente la temperaturi ridicate si prezinta proprietati foarte atractive din punct de vedere al eficientei:

  • Sunt mai usoare decat ustensilele din lemn;

  • Se racesc mult mai repede atunci cand sunt supuse temperaturilor inalte;

  • se muleaza mult mai bine pe suprafetele pe care sunt folosite. O spatula din silicon, spre exemplu, poate unge mult mai bine peretii unui vas;

  • Se curata foarte usor, fiind nevoie doar de un detergent de vase de buna calitate;

  • Nu lasa gust metalic in mancare.

Este adevarat ca asupra ustensilelor din silicon se fac tot felul de teste pentru a se vedea impactul pe care il au asupra sanatatii, iar rezultatele nu sunt intotdeauna foarte certe. Totusi, nu prezinta niciun pericol, mai ales daca nu sunt folosite la temperaturi foarte ridicate.

Intr-o bucatarie eficienta, ambele ustensile trebuie sa isi gaseasca locul

Conform specialistilor, intr-o bucatarie eficienta isi gasesc locul atat ustensilele din lemn, cat si ustensilele din silicon. Cele din lemn pot fi sub forma de tocatoare, linguri sau tavi de servire, in timp ce ustensilele din silicon pot fi sub forma de tavi, forme pentru prajituri, perii sau folii pentru copt care pot inlocui clasica hartie de copt.

In magazinul nostru poti gasi atat ustensile din lemn, cat si ustensile din silicon foarte atractive, atat din punct de vedere vizual, cat si din punct de vedere al costurilor sau al eficientei. Indiferent care este produsul pe care il cauti, il poti gasi in categoria de accesorii de bucatarie si te poti bucura de el pe termen lung si foarte lung.

 

Categorie: Bucatarie-Accesorii, ustensile, depozitare in bucatarie

Comment form has been disabled.

Afla Noutatile Happymax.ro
Aboneaza-te la Newsletter!
Aboneaza-te la newsletter pentru a afla primul de cele mai noi promotii si produse nou adaugate in magazin!