Super idei de organizare a baii si accesorii care nu trebuie sa iti lipseasca!

Desi este locul unde ne relaxam, cu o baie fierbinte in zilele friguroase de iarna, sau cu un dus rece pe timp de vara, de cele mai multe ori, camera de baie este ultimul lucru la care te gandesti in materie de decorare. De regula, la blocurile construite pana in anii 2000, baile sunt destul de mici, motiv pentru care trebuie sa apelezi la mobilier pe comanda, care sa se potriveasca marimii camerei...

Super idei de organizare a baii si accesorii care nu trebuie sa iti lipseasca!

                                                    Super idei de organizare a baii si accesorii care nu trebuie sa iti lipseasca!

Desi este locul unde ne relaxam, cu o baie fierbinte in zilele friguroase de iarna, sau cu un dus rece pe timp de vara, de cele mai multe ori, camera de baie este ultimul lucru la care te gandesti in materie de decorare.

De regula, la blocurile construite pana in anii 2000, baile sunt destul de mici, motiv pentru care trebuie sa apelezi la mobilier pe comanda, care sa se potriveasca marimii camerei, dar chiar si asa iti este greu sa gasesti locul potrivit pentru fiecare produs cosmetic, pentru prosoape, cos de rufe etc.

Chiar daca ai o baie mica, indiferent ca locuiesti la curte sau la bloc, nu ai motive de ingrijorare. Noi iti vom prezenta cateva trucuri de stil pentru baia ta, cu ajutorul carora incaperea va arata mult mai organizata si eleganta, bucurandu-te si de spatiu suficient pentru a te misca in voie.

Inainte de toate, incearca sa depozitezi doar cateva lucruri in baie. Atunci cand spatiul este mic trebuie sa il folosesti cu chibzuinta. In primul rand, stabileste lucrurile de care ai nevoie in baie, precum gelurile de dus, cremele de corp, sampoanele, balsamurile de par etc. Produsele de curatenie, prosoapele, hartia igienica si orice alte lucruri pe care le folosesti mai rar  isi pot gasi locul rapid intr-un coltar baie, de mici dimensiuni.Coltar de baie cu ventuze

De altfel, detergentii de haine, balsamurile de rufe si tot ce mai folosesti pentru spalarea acestora pot fi depozitate pe o etajera telescopica baie, pe perete, pe care nu va trebui sa o muti de colo-colo atunci cand faci curat. O etajera de baie este solutia ideala de depozitare a diverselor produse care se regasesc aici, mai ales ca nu ocupa mult spatiu, iar unele dintre ele sunt prevazute si cu un sertar in care sa depozitezi, spre exemplu, dischetele demachiante sau betisoarele de urechi.

Coltar de baie telescopic

Daca tot vorbim de baie, nu trebuie sa omitem cada. De cele mai multe ori, cand facem dus, apa patrunde in intreaga incapere, fiind nevoiti sa dam cu mopul. O buna solutie poate fi o bara telescopica perdea dus, realizata din otel inoxidabil cromat sau vopsit, care permite prinderea simultana a doua perdele din material plastic, pentru a evita imprastierea apei. Avantajele acestor bare pentru perdea de dus constau in dimensiunea reglabila a acestorasi fixarea fara a fi nevoie de gaurirea peretilor.

Pentru baile mici, este mai bine sa optezi pentru culori deschise, care maresc unghiul vizual. Nuantele recomandate sunt alb, crem, bej, bleu, care creeaza si o atmosfera calda. La fel de important este sa nu adaugi prea multe presuri, ci un covoras antiderapant baie sau cada in tonuri apropiate este mai mult decat suficient.

Revenind la zona chiuvetei de baie, aici lucrurile se complica. Spre exemplu, pe etajera din zona oglindei, orice femeie isi lasa rujul, rimelul, fardul de pleoape sau fondul de ten. Acestea pot fi rapid ordonate si mereu la indemana cu un organizator cosmetice transparent, cu mai multe locasuri de depozitare.

Bara de sustinere pentru baieSi cum dupa baie se petrec cele mai multe accidente, din cauza apei care navaleste pe podea, daca simti ca ametesti si ca vei cadea, o bara de sustinere pentru baie va impiedica acest lucru. De asemenea, pentru persoanele in varsta sau care au probleme cu spatele, aceasta bara poate fi montata si langa vasul de WC.

Si pentru ca tot am adus in discutie zona vasului de toaleta, nu putem omite nici suportul de hartie igienica. Cu ventuza sau autocolant, cu prindere de perete sau de bazin, acest suport hartie igienica este un accesoriu ce trebuie sa existe in baia ta..

Pentru mai mult stil, poti opta pentru un suport sapun din ceramica, de diverse culori, in care sa adaugi sapunul lichid pe care il preferi. Pentru periutele si pasta de dinti poti alege dintr-o gama variata de suporturi, fie prevazute cu lacas special pentru fiecare in parte, fie sub forma de pahar.

Evident, dupa ce te speli pe maini, trebuie sa te si stergi. In cazul unei bai mici poti opta pentru un suport prosoape baie cu ventuze sau autocolant, prevazut cu sistem anticadere, astfel incat sa ai la indemana stergarul de fiecare data.

Daca esti genul de persoana pentru care parul este extrem de important, nu ar strica sa montezi si un suport uscator de par din plastic, astfel incat in timpul folosirii, in timp ce iti alegi suvitele, sa stea prins in mod sigur.

Baile au si masini de spalat, asa ca ai nevoie de suporturi pentru a le usca. La bloc, uscarea rufelor este putin mai complicata. Daca nu ai un balcon, le poti intinde pe un uscator rufe pentru cada; in caz contrar, un model ergonomic de uscator rufe pentru balcon   este mai potrivit.

In concluzie, si baile mici pot capata un aspect modern si estetic, daca apelezi la mici trucuri de stil si alegi spatiile de depozitare potrivite. Cu rabdare si pragmatism, orice incapere din casa ta se poate transforma intr-un spatiu de relaxare si voie buna, fara costuri mari.

Categorie: Suporturi si alte accesorii pentru baie

Comment form has been disabled.

Afla Noutatile Happymax.ro
Aboneaza-te la Newsletter!
Aboneaza-te la newsletter pentru a afla primul de cele mai noi promotii si produse nou adaugate in magazin!