Sfaturi utile pentru ingrijirea gradinii pe timp de toamna

Toamna este anotimpul colorat si inmiresmat, care ne invita la melancolie. Este placut sa iti petreci zilele de toamna in propria gradina, bucurandu-te de ultimele floricele, de frunzele care se grabesc sa isi gaseasca un loc pe pamant si de vremea nici prea calda, nici prea racoroasa. Nu totul este relaxare, insa. Daca vrei sa te bucuri de gradina si in anii urmatori, trebuie sa o ingrijesti corect, iar toamna este cel mai bun anotimp pentru curatenie, petru plantat sau pentru diverse solutii de protectie a plantelor

Sfaturi utile pentru ingrijirea gradinii pe timp de toamna

Toamna este anotimpul colorat si inmiresmat, care ne invita la melancolie. Este placut sa iti petreci zilele de toamna in propria gradina, bucurandu-te de ultimele floricele, de frunzele care se grabesc sa isi gaseasca un loc pe pamant si de vremea nici prea calda, nici prea racoroasa. Nu totul este relaxare, insa. Daca vrei sa te bucuri de gradina si in anii urmatori, trebuie sa o ingrijesti corect, iar toamna este cel mai bun anotimp pentru curatenie, petru plantat sau pentru diverse solutii de protectie a plantelor.

Curatenia de toamna

Primul lucru pe care trebuie sa il faci in procesul de ingrijire a gradinii este o curatenie generala de toamna. Recolteaza fructele si legumele, curata paturile de frunze, flori si buruieni, taie crengile uscate ale copacilor si muta intr-un loc calduros toate plantele care nu rezista la frig.

Este important sa ai instrumentele necesare la indemana pentru o curatenie ca la carte, asadar, iti recomandam urmatoarele produse:

  • Un fierastrau care te ajuta sa tai rapid crengutele. Il gasesti aici si  te poti bucura de o constructie robusta si confortabila. Cu ajutorul fierastraului poti coafa arbustii, poti taia crengile uscate si poti improspata arborii din gradina;
  • Acest sac de gradina  care te ajuta sa colectezi toate resturile de plante;

Nu trebuie sa uiti de manusile de gradina care iti pot oferi protectie pentru maini sau de grebla cu ajutorul careia vei putea sa aduni mult mai repede resturile vegetale.

Protectia plantelor care risca sa inghete 

Plantele cele mai fragile trebuie sa fie protejate de temperaturile scazute din timpul iernii. Daca sunt plante de ghiveci, acestea pot fi puse intr-o sera sau in casa. Daca sunt plante inradacinate in pamant, un mulci realizat din ace de brad, frunze moarte sau scoarta de copac le poate proteja foarte bine pe timp de iarna.

De asemenea, exista diverse plase cu care pot fi imbracate plantele intr-un mod estetic si totusi protectiv.

Plantarea bulbilor de primavara si a copacilor 

Toamna este perioada in care trebuie sa plantezi bulbii de primavara. Lalelele si narcisele care coloreaza si inmiresmeaza gradina pe timp de primavara se planteaza in acest anotimp. Din fericire, sunt perene. Astfel, odata ce au fost plantate vor rasari in fiecare an la fel de frumoase. Tot in acest anotimp, daca iti doresti o schimbare peisagistica in gradina poti sa plantezi copaci sau arbusti care sa iti ofere culoare in urmatorii ani.

Atunci cand faci toate procedurile care iti infrumuseteaza gradina pe timp de toamna si o pregatesc pentru anul urmator, nu uita de siguranta ta! Poarta intotdeauna manusi, genunchere  cu ajutorul carora sa te poti aseza ori de cate ori este nevoie in gradina si orice alt accesoriu care crezi ca te protejeaza si iti face munca mai productiva.

 

 

Categorie: Decoratiuni, accesorii si unelte de gradinarit

Comment form has been disabled.

Afla Noutatile Happymax.ro
Aboneaza-te la Newsletter!
Aboneaza-te la newsletter pentru a afla primul de cele mai noi promotii si produse nou adaugate in magazin!