Sfaturi pentru organizarea mai buna a hainelor in dulap

De foarte multe ori, dulapul sau dressingul in care obisnuiesti sa iti tii hainele ajunge sa fie neincapator. Una dintre solutiile pe care le ai la indemana pentru a face spatiu este sa arunci sau sa donezi din hainele vechi. Daca o astfel de idee nu iti este pe plac, tot ceea ce iti ramane de facut este sa gasesti cea mai buna varianta pentru o organizare perfecta.

Sfaturi pentru organizarea mai buna a hainelor in dulap

De foarte multe ori, dulapul sau dressingul in care obisnuiesti sa iti tii hainele ajunge sa fie neincapator. Una dintre solutiile pe care le ai la indemana pentru a face spatiu este sa arunci sau sa donezi din hainele vechi.

Daca o astfel de idee nu iti este pe plac, tot ceea ce iti ramane de facut este sa gasesti cea mai buna varianta pentru o organizare perfecta.

 

Cum iti organizezi foarte bine hainele in dulap?

 

In primul rand, trebuie sa gasesti un sistem de organizare al hainelor, in asa fel incat sa le poti lua si pune inapoi in dulap fara a crea dezordine. Camasile, sacourile si hainele cu nasturi sau cu fermoar trebuie sa fie puse pe umerase si aranjate de la cea mai deschisa culoare pana la cea mai inchisa, de la stanga la dreapta. Acelasi lucru se poate face si cu pantalonii sau fustele, care isi pot gasi cu usurinta loc pe umerase.

In ceea ce priveste tricourile si bluzele, acestea trebuie sa fie organizate pe rafturi, insa tot pe baza de culoare.

Pantofii si accesoriile trebuie sa isi gaseasca locul in cutii. Pentru a identifica ce ai in fiecare cutie, poti lipi cate o poza pe aceasta.

Lenjeria intima trebuie sa fie usor accesibila si in acelasi timp foarte bine organizata. Pentru asta, te poti folosi de cutii compartimentate care isi pot gasi cu usurinta locul in sertare.

Pentru a economisi cat mai mult spatiu, te poti folosi de mici accesorii care te ajuta sa elimini aerul din haine atunci cand le depozitezi de-a lungul unui intreg sezon sau care te ajuta sa folosesti spatiu atat pe orizontala, cat si pe verticala. Printre aceste accesorii se numara si urmatoarele:

  • Niste saci de vidat de buna calitate. Acestia vin in toate marimile, sunt usor de folosit si genereaza o economie de spatiu de pana la 75%. Sunt foarte potriviti pentru hainele pe care stii ca nu le vei purta o buna perioada de timp;

  • Un suport care organizeaza umerase. Este un accesoriu care iti permite sa folosesti mult mai multe umerase pe bara din dulapul tau, profitand de tot spatiul, atat pe orizontala, cat si pe verticala.

 

Este important sa stii cand renunri la haine, incaltaminte si accesorii vechi

 

Chiar daca exista solutii prin care poti castiga spatiu in dulap, acestea nu vor fi eficiente daca ai haine pe car enu le-ai mai purtat de 5 ani. Tocmai de aceea, este important sa stii cand sa renunti la piesele vestimentare.

In general, daca ai o haina pe care nu ai purtat-o de doua sezoane, sansele sa o mai porti sunt minime. Trebuie, asadar, sa iti faci un sistem prin care atunci cand achizitionezi un produs nou sa renunti la unul vechi.

Pentru a te asigura ca hainele tale vor fi folosite in continuare, poti gasi un centru in care sa le donezi.

Categorie: Idei si solutii pentru depozitare si organizare a casei

Comment form has been disabled.

Afla Noutatile Happymax.ro
Aboneaza-te la Newsletter!
Aboneaza-te la newsletter pentru a afla primul de cele mai noi promotii si produse nou adaugate in magazin!