Sfaturi pentru a pastra condimentele pentru cat mai mult timp

Atunci cand sunt uscate, condimentele isi pastreaza aromele pentru perioade foarte lungi de timp. Nu este suficient sa elimini apa din plantele pe care le folosesti pentru a condimenta mancarea, insa. Daca vrei sa te bucuri de ele pe o perioada cat mai mare de timp, este bine sa te asiguri ca le depozitezi cat mai corect.

Sfaturi pentru a pastra condimentele pentru cat mai mult timp

Atunci cand sunt uscate, condimentele isi pastreaza aromele pentru perioade foarte lungi de timp. Nu este suficient sa elimini apa din plantele pe care le folosesti pentru a condimenta mancarea, insa. Daca vrei sa te bucuri de ele pe o perioada cat mai mare de timp, este bine sa te asiguri ca le depozitezi cat mai corect. 

Ce trebuie sa ai in vedere atunci cand depozitezi condimentele? 

1. Pastreaza-le in recipiente inchise ermetic! Daca sunt in borcane, cutii sau sticlute inchise ermetic, condimentele isi vor pastra aromele pentru perioade mai mari de timp. Daca, in schimb, sunt depozitate in recipiente deschise, aerul va duce la pierderea aromei si chiar la acumularea de umezeala. 

2. Pastreaza-le la intuneric! Desi ar putea arata bine pe un pervaz, in bataia soarelui, sau pe blatul din bucatarie, condimentele stau mult mai bine intr-o zona intunecata, ascunsa de orice fel de lumina. Daca vrei o bucatarie colorata de condimente multicolore, atunci este bine sa iti cumperi recipiente cat mai mici, cu o estetica placuta, pe care sa le reumpli ori de cate ori este nevoie. 

3. Pastreaza-le departe de umiditate! Spatiul in care stau condimentele este bine sa fie uscat si aerisit. O umiditate ridicata nu doar ca duce la piererea aromei, ci ameninta termenul de valabilitate al produselor.
Pentru a elimina orice risc de umezeala, condimentele nu se tin niciodata langa aragaz si trebuie sa fie luate din borcan doar cu ajutorul unei linguri uscate. De asemenea, este bine sa se evite presararea lor din borcan deasupra unei oale aburinde, deoarece umiditatea poate ajunge cu usurinta in borcan.
 

4. Eticheteaza fiecare borcan! Fiecare borcan cu condimente trebuie sa fie etichetat. Pe eticheta trebuie sa se regaseasca informatii legate de tipul de condiment ( sau de amestec ) din borcan si de data la care acesta a fost depozitat.

5. Asigura-te ca temperatura nu depaseste 15 grade Celsius! Cele mai multe condimente se pastreaza foarte bine la temperaturi de pana la 15 grade Celsius. Exista si condimente care trebuie sa fie pastrate la rece, precum cele macinate ( boiaua, piperul sau chilli-ul ) si uleiurile aromate.

In ce recipiente este bine sa pastrezi condimentele?

Majoritatea condimentelor se pastreaza perfect in recipiente din sticla sau material ceramic, inchise ermetic. Poti opta pentru borcanase de diverse forme si marimi, realizate din sticla transparenta sau pentru borcane ceramice, mate, care sunt foarte potrivite in cazul in care nu ai un loc intunecat de depozitare.

Daca nu ai foarte mult spatiu la dispozitie, atunci cand depozitezi condimentele in borcan poti alege suporturi de usa cu ajutorul carora poti sa te bucuri din plin de fiecare spatiu.



Categorie: Bucatarie-Accesorii, ustensile, depozitare in bucatarie

Comment form has been disabled.

Afla Noutatile Happymax.ro
Aboneaza-te la Newsletter!
Aboneaza-te la newsletter pentru a afla primul de cele mai noi promotii si produse nou adaugate in magazin!