Remedii naturale pentru calcaie crapate

Calcaiele crapate sunt o afectiune obisnuita a picioarelor, care poate provoca disconfort si chiar durere. Sunt cauzate de uscarea excesiva a pielii si sunt insotite de piele ingrosata si uneori de calusuri galbene sau maronii in jurul marginilor.

Remedii naturale pentru calcaie crapate

Calcaiele crapate sunt o afectiune obisnuita a picioarelor, care poate provoca disconfort si chiar durere. Sunt cauzate de uscarea excesiva a pielii si sunt insotite de piele ingrosata si uneori de calusuri galbene sau maronii in jurul marginilor.

Calcaiele uscate si crapate nu sunt doar o problema estetica, atentie! Acestea pot cauza adevarate probleme de sanatate. Daca nu sunt ingrijite in mod corespunzator si la timp, acestea, din cauza faptului ca nu au glande sebacee, pot cauza probleme serioase, inclusiv infectii sau sangerari.

​Care pot fi cauzele calcaielor crapate?

Calcaiele se aspresc si se crapa din cauza pielii uscate si a glandelor sudoripare inactive. Statul indelung in picioare poate, de asemenea, sa agraveze aceasta problema. Totodata, o afectiune dezvoltata in zona epidermei poate si ea sa determina uscarea excesiva si craparea calcaielor. Alte cauze includ platfusul, psoriazisul, eczemele, obezitatea, bolile tiroidiene, diabetul, deficienta de anumiti nutrienti, purtarea frecventa a pantofilor decupati la spate si temperaturile ridicate.

​Remedii care pot fi de folos pentru calcaiele crapate si uscate:

Folosirea unei creme umectante sau emoliente

Emolientii patrund in piele si reduc deshidratarea. Acestia intra in golurile dintre celulele moarte ale pielii, facand pielea mai neteda, mai moale si mai flexibila. Practic, ajuta la reducerea pierderilor de apa din piele.

Umectantii, in schimb, patrund in stratul exterior al pielii, atrag apa din aer si mentin umezeala. De asemenea, ajuta la cresterea capacitatii de hidratare a pielii.

Folosirea unor plasturi cosmetici de reparare a calcaielor crapate

O solutie usoara si la indemana, acesti plasturi cosmetici, daca sunt folositi zilnic, pot oferi rezultatele dorite chiar si in doua saptamani. In plus, acesti plasturi nu pateaza si nu lasa urme de grasime, fiind totodata hipoalergenici.

Purtarea sosetelor din bumbac 100% in timpul somnului

Purtarea de sosete din bumbac 100% in pat, dupa aplicarea unei creme hidratante, emoliente sau umectante, poate ajuta la pastrarea umiditatii inauntru in timp ce lasa calcaiele sa respire, dar si la impiedicarea patarii cearsafurilor de pat. Pielea calcaielor ar trebui sa se inmoaie dupa ce acest obicei se repeta timp de cateva zile.

Aplicarea unui cheratolitic pe pielea crapata

Pielea groasa a calcaielor poate fi subtiata cu ajutorul unui cheratolitic. Practic, cheratoliticul este un agent care subtiaza pielea ingrosata, determinand desfacerea stratului exterior al pielii si ajutand la indepartarea celulelor moarte ale pielii. Acest proces permite pielii sa se mentina hidratata mai mult timp.

Exemple de cheratolitice includ:

  • acidul salicilic;

  • acidul glicolic;

  • acidul alfa hidroxi;

  • acidul lactic;

  • ureea.

Produsele care contin atat cheratolitice, cat si umectanti sunt cele mai bune pentru tratarea calcaielor crapate si uscate. De exemplu, ureea este atat cheratolitica, cat si umectanta, ajutand atat la hidratarea pielii, cat si la indepartarea celulelor moarte ale epidermei.

Comment form has been disabled.

Afla Noutatile Happymax.ro
Aboneaza-te la Newsletter!
Aboneaza-te la newsletter pentru a afla primul de cele mai noi promotii si produse nou adaugate in magazin!