Reguli pentrru siguranta in bucatarie, pe care este bine sa le respecti

Bucataria este acea incapere cu care fiecare dintre noi intra in contact. Unii o fac din pasiune si din dorinta de a pregati adevarate delicii, in timp ce altii o fac din nevoie. Indiferent care este scopul pentru care intri in bucatarie insa, unul dintre principalele lucruri pe care trebuie sa le ai in vedere este siguranta. Bucataria este unul dintre cel mai periculos loc din casa, in conditiile in care exista numeroase surse de foc, cutite ascutite, oale incinse si alte pericole. Daca vrei sa eviti orice tip de accident, in momentul in care intri in bucatarie trebuie sa respecti o serie de reguli.

Reguli pentrru siguranta in bucatarie, pe care este bine sa le respecti

Bucataria este acea incapere cu care fiecare dintre noi intra in contact. Unii o fac din pasiune si din dorinta de a pregati adevarate delicii, in timp ce altii o fac din nevoie. Indiferent care este scopul pentru care intri in bucatarie insa, unul dintre principalele lucruri pe care trebuie sa le ai in vedere este siguranta. Bucataria este unul dintre cel mai periculos loc din casa, in conditiile in care exista numeroase surse de foc, cutite ascutite, oale incinse si alte pericole.

Daca vrei sa eviti orice tip de accident, in momentul in care intri in bucatarie trebuie sa respecti o serie de reguli.

 

Reguli esentiale pentru siguranta in bucatarie

 

1. Tine copiii si animalele de companie departe, atunci cand folosesti surse de foc sau cutite foarte ascutite. Chiar si atunci cand esti foarte atent la ceea ce faci, copiii sau animalele pot provoca accidente neplacute.

 

2. Foloseste echipamente minime de protectie. Poti folosi o manusa de bucatarie, pentru a nu te arde atunci cand scoti tavile din cuptor sau atunci cand iei oalele de pe foc, poti folosi un sort, pentru a te proteja de picurii de apa si de ulei sau poti purta manusi din latex sau cauciuc ori de cate ori folosesti cutitul. Pentru a te proteja cat mai bine, incearca sa nu porti haine largi!

 

3. Evita sa te grabesti! Graba strica treaba. Chiar daca trebuie sa respecti o reteta cu strictete si trebuie sa te misti repede, nu trebuie sa te grabesti, mai ales atunci cand folosesti un cutit sau diverse accesorii fierbinti.

 

4. Asigura-te ca folosesti corect cutitele. Exista mai multe tehnici de taiere pe care le poti invata, mai ales daca folosesti cutite ascutite, de buna calitate. Pastreaza-ti mereu cutitele ascutite, deoarece un cutit prost poate fi mai periculos decat unul bun, prezentand un risc mult mai mare de a aluneca.

Pe langa faptul ca trebuie sa folosesti cutite bine ascutite si sa inveti sa tai corect, este bine sa folosesti cutitul potrivit pentru ceea ce ai de taiat. Iti recomandam un set de cutite cat mai complet si un ascutitor de cutite pe care sa il ai mereu la indemana.

 

5. Daca versi lichide, curata-le imediat! Acestea pot deveni alunecoase, ducand la situatii extrem de neplacute.

 

6. Gateste curat. Bucataria inseamna foarte multe resturi alimentare, pe care atunci cand esti in plin proces de gatit tinzi sa le neglijezi. Cu cat ai o bucatarie mai dezorganizata, cu atat riscurile de accidente sunt mai mari. Tocmai de aceea, este bine sa gatesti organizat si curat, sa speli vasele dupa ce le folosesti si sa te folosesti de o organizare cat mai buna in dulapuri.

 

Daca respecti aceste reguli, sansele de a prepara ceva delicios si de a iesi din bucatarie fara nicio accidentare sunt mari.

Comment form has been disabled.

Afla Noutatile Happymax.ro
Aboneaza-te la Newsletter!
Aboneaza-te la newsletter pentru a afla primul de cele mai noi promotii si produse nou adaugate in magazin!