Organizarea in bucatarie. Sfaturi practice

Bucataria este locul in care fiecare dintre noi petrece timp. Unii petrec mai putin, preparandu-si doar cafeaua si cerealele de dimineata, in timp ce altii stau cu orele, incercand tot felul de preparate complicate si interesante.

Organizarea in bucatarie. Sfaturi practice

Bucataria este locul in care fiecare dintre noi petrece timp. Unii petrec mai putin, preparandu-si doar cafeaua si cerealele de dimineata, in timp ce altii stau cu orele, incercand tot felul de preparate complicate si interesante.

Indiferent din care categorie faci parte, daca iti doresti o bucatarie eficienta trebuie sa fii foarte bine organizat. De multe ori, micile accesorii din bucatarie care sunt imprastiate peste tot pe blat pot deveni sufocante. Ai nevoie de ele, insa. Nu poti renunta la formele de copt cu care faci prajituri, la tocatoare, la cutite sau la aparatura care te ajuta sa mesteci si sa tai mai repede preparatele. DE asemenea, nu poti renunta la ustensilele de patiserie, daca esti o persoana pasionata de preparate dulci.

Cu toate astea, uneori parca toate aceste ustensile sunt prea mult. In astfel de situatii, trebuie sa cauti cele mai bune solutii de organizare bucatarie , care pot sa transforme chiar si o bucatarie de dimensiuni reduse intr-un spatiu perfect pentru gatit si pentru transformarea acestei activitati intr-un proces creativ.

 

Ce trebuie sa ai in vedere pentru o organizare cat mai buna a bucatariei?

 

In primul rand, trebuie sa gasesti idei cat mai inteligente pentru depozitare. Poti folosi carlige pentru prosoapele de bucatarie, etajere pentru micile accesorii si cutii sau borcane in care sa gasesti toate condimentele si alimentele ce nu isi au locul in frigider.

Daca vrei rezultate perfecte, este bine sa organizezi bucataria in functie de cele 3 zone principale de lucru: cea de preparare ( frigider, blat si spatii de depozitare), cea de curatare ( chiuveta, masina de spalat vase si cos de gunoi) si cea de gatit ( aragaz, plita, cuptor, cuptor cu microunde). Aceste 3 zone trebuie sa fie asezate intr-un triunghi cu laturile de 1.2-2.7 metri, in asa fel incat sa iti asigure acces rapid de la una la alta.

Daca asezarea este buna, este bine sa iei fiecare zona in parte si sa gasesti mici trucuri pentru a o eficientiza:

 

1. Frigiderul. Exista diverse modalitati prin care ii poti oferi frigiderului tau o organizare mai buna. Pe langa rafturile din dotare, poti apela la cutii patrate, de diverse dimensiuni, in care poti pune alimentele desfacute sau mancarea gatita. De asemenea, poti alege mici rafturi suplimentare. Este bine ca saptamanal sa faci ordine in frigider, pentru a consuma sau a renunta la alimentele care s-au invechit.

 

2. Spatiile de depozitare. Camara si dulapurile de depozitare trebuie sa beneficieze de cat mai multe rafturi. Acestea trebuie sa fie impartite in sectiuni pentru alimente ( cereale, paste, legume care nu trebuie sa stea la frigider, etc) si pentru vase ( oale, tigai, farfurii).

 

3. Blatul. Daca atunci cand vine vorba despre organizarea frigiderului si a spatiilor de depozitare mai poti trage chiulul si le poti pastra dezordonate, atunci cand vine vorba despre blat lucrurile sunt total diferite. Acesta este foarte vizibil, ceea ce inseamna ca nu trebuie sa pastrezi pe el mai multe lucruri decat ai nevoie. Daca ai electronice pe care nu le folosesti zilnic, este bine sa le gasesti un loc intr-un sertar sau sa apelezi la rafturi cat mai inteligent realizate. Este important ca blatul sa fie mereu gol si sa ofere senzatia de curatenie.

 

De asemenea, pentru o mai buna organizare in bucatarie incearca sa eviti sa lasi chiuveta plina cu vase murdare si obisnuieste-te ca de fiecare data cand gatesti sa faci curatenie in spatiul de lucru.

 

Categorie: Bucatarie-Accesorii, ustensile, depozitare in bucatarie

Comment form has been disabled.

Afla Noutatile Happymax.ro
Aboneaza-te la Newsletter!
Aboneaza-te la newsletter pentru a afla primul de cele mai noi promotii si produse nou adaugate in magazin!