Nu stii cum sa eficientizezi spatiul din frigider? Iata cateva idei pentru organizare!

Stiai ca organizarea corecta a frigiderului este extrem de importanta pentru sanatatea ta? De ce? Pentru ca multe dintre alimentele amplasate in cutia frigorifica sunt perisabile si, depozitate necorespunzator si nespalate, nu fac altceva decat sa imprastie microbii si alergenii care iti pun sanatatea in pericol.

Nu stii cum sa eficientizezi spatiul din frigider? Iata cateva idei pentru organizare!

Nu stii cum sa eficientizezi spatiul din frigider? Iata cateva idei pentru organizare!

Stiai ca organizarea corecta a frigiderului este extrem de importanta pentru sanatatea ta? De ce? Pentru ca multe dintre alimentele amplasate in cutia frigorifica sunt perisabile si, depozitate necorespunzator si nespalate, nu fac altceva decat sa imprastie microbii si alergenii care iti pun sanatatea in pericol.

Inainte de a-ti organiza intregul frigider, scoate toate alimentele, borcanele si fructele pe care le-ai depozitat si verifica-le daca mai sunt bune de consum. Cele expirate sau cu mucegai trebuie aruncate (dat fiind ca pot deteriora si alte alimente), iar cele aflate in termen sau in stare buna de consum depozitate corespunzator. Iata cum:

1. Pasii pentru depozitarea corecta in frigider

Specialistii sustin ca o oala de mancare sau de ciorba niciodata nu trebuie sa stea fara capac. Asta pentru ca mirosurile mancarurilor gatite se imprastie in intreg frigiderul si, cu siguranta, nu ai vrea sa mananci ceva dulce, cu alt miros. O buna optiune pentru pastrarea corecta preparatelor de tipul felul doi este in caserole alimente pentru frigider. Realizate din plastic alimentar sau chiar din sticla de yena, acestea au capac cu prindere ermetica si pot fi folosite si pentru pachetul saptamanal de la birou.

Un alt organizator pentru frigider in care merita sa investesti este o cutie pastrare mezeluri. Se recomanda ca niciodata sa nu achizitionam prea multe mezeluri, ba chiar este indicat sa renuntam la ele, insa cei mici pot gusta, din cand in cand, o felie de sunca de pui sau de curcan cumparate de maramureseni, spre exemplu. Pastrate incorect, adica puse doar pe o farfurie si neacoperite, mezelurile aflate in contact direct cu aerul produc o substanta cleioasa, semn ca le-a trecut perioada de valabilitate.

Daca preferi mezelurile sau branzeturile feliate, pentru a le avea mereu la indemana poti alege un sertar rafturi frigider, realizat din plastic transparent. Astfel, cei mici isi pot face gustari rapide fara ajutorul parintilor, iar tu poti sta linistita ca vor gasi ceva pe placul lor.

Un alt accesoriu pentru organizare mai este si tava pentru frigider, de diferite dimensiuni, pe care poti pune in special torturi sau prajituri cu multe crème. Capacul cu clips si manerul faciliteaza transportul in siguranta.

Daca ai adoptat un stil de viata sanatos si preferi mai mult ouale de tara decat cele din comert, si aici exista solutii. Tava speciala de oua se poate dovedi neincapatoare, motiv pentru care un cos depozitare pentru frigider va fi mult mai potrivit.

Pentru fructe si legume proaspete o vreme indelungata, ce spui de un covoras frigider prospetime legume? Acesta absoarbe apa, dar si mirosurile, faciliteaza circulatia aerului, astfel incat fructele si legumele sa poata fi consumate proaspete pana la o saptamana.

Prea multe sosuri? HappyMax are solutia! Opteaza pentru un suport sticle pentru frigider pentru sosuri de branza, picante, dulci sau de chili, sau pentru un suport ketchup si mustar, pe care il poti pune pe masa invitatilor, astfel incat fiecare sa-si adauge cat doreste.

Daca trebuie sa stai cu ochii pe ceas cand faci diverse retete, cu siguranta un timer magnetic de bucatarie (pe usa frigider) ti-ar fi de folos. In plus, poti seta o alarma dupa scurgerea timpului, deci nu va trebui sa mai stai sa pazesti preparatul din cuptor.

Iar ca mirosurile din interior sa nu mai fie o problema, dupa spalarea firgiderului il poti reimprospata cu ajutorul unor bile impotriva mirosurilor neplacute din frigider. Atat de simplu si de ieftin sa iti organizezi eficient frigiderul.

2. Pasii pentru depozitarea corecta in congelator

Orice produs congelat achizitionat din comert se recomanda a fi desfacut din ambalajul original (care poate fi contaminat cu microbi) si pastrat in cutii alimentare pentru congelator prevazute cu capac. Aceste cutii pentru congelator au avantajul de a organiza mult mai bine toate produsele, astfel incat sa existe suficient spatiu si pentru placerile dulci.

Si legumele taiate pentru ciorbe sau mancaruri se pot pastra mai bine, fara a ocupa spatiu mult, in pungi pastrare legume, prevazute cu sistem de inchidere etansa si de diverse dimensiuni. Si cum vara poate pune probleme in legatura cu functionarea corecta a frigiderului, adauga si un termometru congelator, prin care sa te asiguri ca produsele sunt pastrate la temperaturile mentionate pe ambalaj.

3. Depozitarea produselor pretențioase

Cartofii, ceapa, ridichiile negre si usturoiul nu se recomanda a fi depozitate in frigider. De aceea, o cutie pentru ceapa sau o cutie pentru usturoi este mult mai potrivita, cata vreme produsele sunt amplasate in spatii ferite de soare si umiditate.

Categorie: Bucatarie-Accesorii, ustensile, depozitare in bucatarie

Comment form has been disabled.

Afla Noutatile Happymax.ro
Aboneaza-te la Newsletter!
Aboneaza-te la newsletter pentru a afla primul de cele mai noi promotii si produse nou adaugate in magazin!