Modalitati de a-ti face gradina mai frumoasa

Gradinile cu adevarat frumoase sunt un deliciu pentru simturile noastre. Culori dinamice, modele diverse, mirosul parfumat al florilor, insecte si pasarele ce populeaza spatiul – gradina este o captivare vie, respiranta a naturii.

Modalitati de a-ti face gradina mai frumoasa

Gradinile cu adevarat frumoase sunt un deliciu pentru simturile noastre. Culori dinamice, modele diverse, mirosul parfumat al florilor, insecte si pasarele ce populeaza spatiul – gradina este o captivare vie, respiranta a naturii.

Desi crearea unei gradini frumoase implica multa munca, nu este o sarcina imposibila. Daca vrei cateva sfaturi utile care sa te ajute sa iti creezi un mic paradis plin de culoare in jurul casei, citeste urmatoarele randuri.

​Pentru o gradina vibranta, adauga cat mai multe flori!

Daca exista un punct de plecare pentru proiectarea unei gradini atractive, acela este legat de flori si verdeata. Un petic de plante poate oferi farmec chiar si celui mai plictisitor spatiu.

Cand selectezi plantele pentru gradina, insa, ia in considerare alegerea unei anumite teme sau a unei scheme de culori. Poti alege dintr-o diversitate de teme, de la mediteraneana, la japoneza, greceasca, rustica, etc. Schema de culoare te va ajuta sa oferi gradinii tale un echilibru atragator.

In ceea ce priveste culorile florilor, tine cont de modul in care florile palide confera gradintii tale senzatia de spatiu mai mare. Alege asadar flori in nuante deschise in favoarea celor in culori fierbinti – cum ar fi rosu – care pot crea impresia de spatiu mic si inghesuit.

​Amenajeaza un loc de relaxare!

Are vreun rost sa ai o gradina frumoasa daca nu te poti bucura pe deplin de ea? Pentru a face acest lucru, una dintre cele mai bune optiuni este de a crea o zona de relaxare undeva in cadrul gradinii, un loc in care sa te poti aseza confortabil, inconjurat de segmentele linistitoare ale naturii.

Exista numeroase optiuni disponibile atunci cand alegi sa creezi un spatiu de relaxare in gradina. Cel mai simplu este de a plasa o banca din lemn sau din fier forjat, o masuta cocheta cu cateva scaune sau un puf gonflabil confortabil undeva pe pavele sau pe iarba, unde nu ai plantat nicio floare.

​Fii creativ!

Gradina este locul in care iti poti sa dai frau cu adevarat creativitatii. Poti imbunatati mobilierul vechi dandu-i un strop de vopsea. Reutilizeaza cada veche si transform-o intr-un suport atragator cu flori vibrante. Inconjoara diversele paturi de flori colorate cu cate o bordura de gradina din imitatie de lemn. Plaseaza cate un suport de perete pentru ghivece model Bufnita de-o parte si de alta a usii de la terasa pentru a oferi mai mult farmec peretelui casei dinspre gradina. De asemenea, poti pune pe gard cateva ornamente fermecatoare pentru pasari. Posibilitatile, dupa cum vezi, sunt nelimitate.

Nu uita, in cele din urma, sa alegi un punct focal (sau doua) in gradina ta. Ar putea fi orice, de la o mica fantana arteziana la un ornament de gradina extravagant.

 

 

Comment form has been disabled.

Afla Noutatile Happymax.ro
Aboneaza-te la Newsletter!
Aboneaza-te la newsletter pentru a afla primul de cele mai noi promotii si produse nou adaugate in magazin!