Idei pentru un mic dejun care sa placa intregii familii

Micul dejun este (pe buna dreptate) considerat a fi cea mai importanta masa a zilei. Cartile, dietele, chiar si nutritionistii ne recomanda sa mancam sanatos si sa ne hranim eficient in prima parte a zilei, justificand acest lucru printr-un aport semnificativ de energie pe durata intregii zile. Totusi, adevarul e ca nu conteaza doar cat mananci...

Idei pentru un mic dejun care sa placa intregii familii

Idei pentru un mic dejun care sa placa intregii familii

Micul dejun este (pe buna dreptate) considerat a fi cea mai importanta masa a zilei. Cartile, dietele, chiar si nutritionistii ne recomanda sa mancam sanatos si sa ne hranim eficient in prima parte a zilei, justificand acest lucru printr-un aport semnificativ de energie pe durata intregii zile. Totusi, adevarul e ca nu conteaza doar cat mananci, ci si ce mananci, atat in cazul adultilor, cat mai ales in cazul copiilor. Astfel, ideea de mic dejun sanatos a capatat o insemnatate sporita, iar optiunile de hrana, dar si de preparare a acesteia intr-un mod cat mai apetisant sunt int-o plina expansiune.

Ce mananca un copil si un adult intr-un mic dejun sanatos?

Copios nu este de cele mai multe ori echivalentul lui sanatos, iar exemplul care intareste regula este cel care vizeaza ouale. Poate ca ne tenteaza ideea de mic dejun conpus din carnati si oua ochiuri, insa nutritionistii ne atrag atentia asupra pericolului colesterolului. Alternativa la ouale ochiuri, bine prajite pe ambele parti, dar cu interior moale, este spre exemplu prepararea unor oua Benedict. Sau chiar realizarea unei omlete.

Stim ca uneori poate fi dificil sa renunti la alimentele prajite in detrimentul celor fierte, insa pe piata exista acum o serie ampla de dispozitive cu ajutorul carora poti gati cu mai putine calorii, mai sanatos pentru tine si copii si uneori chiar mai gustos. Un dispozitiv oua posate te ajuta sa obtii cele mai savuroase si perfecte oua, fara a da gres, iar o omleta la microunde te poate scuti si de timp pierdut si de lipsa ideilor de tip “ce mai mananc azi?”. Daca insa te afli la polul opus, si preferi ouale neaparat prajite, atunci o forma oua prajite poate fi o solutie excelenta. Pentru copii mofturosi, care precum bine stim cauta diversitate si culoare, o tigaie pentru oua inima sau o forma de  vacuta sau clown ar putea sa iti ofere exact ideile de care ai nevoie.

Mic dejun al campionilor, fara oua!

Ouale nu sunt insa omniprezente in ceea ce priveste realizarea unui mic dejun sanatos. Un mic dejun trebuie sa se remarce prin nutrienti energetici si nu doar calorici, drept pentru care cerealele integrale si fructele raman in topul preferintelor. Pentru a pastra proprietatile cerealelor, poti folosi dispensere cereale sau cutii cereale, astfel incat sa te poti bucura de acelasi gust savuros, fara a le pastra in pungi sau ambalaje neetanse. Daca iti place mierea si ii stii beneficiile, atunci te poti ajuta de un dispenser miere pentru a te bucura deopotriva de gust, dar si de minunatul aspect natural al acestui produs. Pentru ca fructele sunt importante ca atare, dar si sub forma de sucuri naturale, e indicat sa te inarmezi cu un storcator citrice eficient, care sa te ajute cu adevarat.

Micul dejun poate fi si gustos si distractiv, iar pentru acest lucru investitiile sunt minime.daca esti in cautare de idei mic dejun, tot ce trebuie sa stii e ca dimineata poti consuma aproape orice (branza, oua, unt, paine prajita, miere, rosii) rezultatul depinzand exclusiv de propriile gusturi si de propria  creativitate culinara.

 

Categorie: Bucatarie-Accesorii, ustensile, depozitare in bucatarie

Comment form has been disabled.

Afla Noutatile Happymax.ro
Aboneaza-te la Newsletter!
Aboneaza-te la newsletter pentru a afla primul de cele mai noi promotii si produse nou adaugate in magazin!