Iata de ce ar trebui sa folosesti un termometru pentru friptura!

“S-a facut deja?” Este intrebarea pe care ne-o punem cu totii de fiecare data cand gatim carne la cuptor. Si avem o putere completa asupra raspunsului la aceasta intrebare in cel mai bun mod posibil. Nu, nu trebuie sa adaugam cateva minute de gatit “pentru orice eventualitate”, deoarece riscam sa punem pe masa o friptura mult prea uscata. S

  Iata de ce ar trebui sa folosesti un termometru pentru friptura!
“S-a facut deja?” Este intrebarea pe care ne-o punem cu totii de fiecare data cand gatim carne la cuptor. Si avem o putere completa asupra raspunsului la aceasta intrebare in cel mai bun mod posibil. Nu, nu trebuie sa adaugam cateva minute de gatit “pentru orice eventualitate”, deoarece riscam sa punem pe masa o friptura mult prea uscata. Si, cu siguranta, nu ar trebui sa taiem carnea cand este inca in cuptor pentru a vedea daca este cruda in interior. Raspunsul potrivit consta in achizitionarea unui instrument simplu: un termometru pentru friptura. Daca investesti intr-un termometru pentru friptura, poti garanta ca fiecare fel de mancare pe care il prepari nu este niciodata prea mult sau prea putin gatit. ​ Iata alte cateva motive pentru care ar trebui sa ai un asemenea instrument in bucatarie: Este util nu doar pentru mancarea pe care o prepari, dar si pentru sanatatea ta. Primul si cel mai important motiv pentru care ar trebui sa investesti intr-un termometru pentru friptura este siguranta alimentelor. Centrul European de Prevenire si Control al Bolilor (ECDC) recomanda gatirea temeinica a alimentelor si verificarea acestora folosind un termometru pentru carne, pentru a evita bolile de origine alimentara, cum ar fi Salmonella sau norovirusul. ECDC estimeaza ca 48 de milioane de oameni din intreaga lume se imbolnavesc de o boala transmisa prin alimente in fiecare an, iar aproximativ un milion dintre aceste boli provin din consumul de pasari contaminate. Nu te poti baza intotdeauna pe simturile tale. In loc sa ghicesti ca friptura este gatita, dureaza doar cateva secunde in plus pentru a verifica temperatura si, astfel, sa fii sigur de starea fripturii. Iar daca gatesti in lumina slaba, chiar nu este recomandat sa te bazezi pe aspectul sau culoarea carnii pentru a te asigura ca aceasta este gatita. La unele tipuri de carne, culoarea proteinelor se poate schimba atunci cand este expusa la oxigen. Asadar, atunci cand tai prima data carnea s-ar putea ca aceasta sa arate perfect, dar poate deveni rosie in cateva minute. De aceea, daca ai un termometru pentru friptura, vei stii exact daca preparatul este gatit. Un termometru pentru friptura elimina nevoia de a taia carnea cand aceasta este inca in proces de preparare. Luarea unei citiri a temperaturii folosind un termometru pentru friptura, spre deosebire de taierea unei bucati de carne in timp ce aceasta este in curs de preparare, poate face o diferenta majora in ceea ce priveste aspectul final al mancarii, aroma si gustul. Expertii bucatari recomanda tuturor celor care gatesc frecvent sa investeasca intr-un termometru digital bun, care sa citeasca temperatura instantaneu, in loc sa taie friptura cand aceasta este inca in cuptor, deoarece in timpul taierii, se scot toate sucurile si aromele delicioase, iar carnea poate deveni uscata.
Comment form has been disabled.

Afla Noutatile Happymax.ro
Aboneaza-te la Newsletter!
Aboneaza-te la newsletter pentru a afla primul de cele mai noi promotii si produse nou adaugate in magazin!