Depozitarea alimentelor – cum le pastrezi prospetimea vreme indelungata?

Cu totii avem problema organizarii alimentelor in frigider sau in dulapuri. Si cum magazinele ne imbie cu oferte tentante, cu greu cumparam doar ce avem nevoie. Pentru surplusul alimentelor achizitionate exista o multime de solutii de eficientizare a spatiului din frigider si de pastrare a prospetimii fructelor, legumelor sau a mancarurilor gatite. Multe dintre ele le gasesti in hypermarket-uri, insa mediul online iti ofera o gama variata de solutii, la preturi mult mai accesibile.

Depozitarea alimentelor – cum le pastrezi prospetimea vreme indelungata?

Depozitarea alimentelor – cum le pastrezi prospetimea vreme indelungata?


Cu totii avem problema organizarii alimentelor in frigider sau in dulapuri. Si cum magazinele ne imbie cu oferte tentante, cu greu cumparam doar ce avem nevoie. Pentru surplusul alimentelor achizitionate exista o multime de solutii de eficientizare a spatiului din frigider si de pastrare a prospetimii fructelor, legumelor sau a mancarurilor gatite.

Multe dintre ele le gasesti in hypermarket-uri, insa mediul online iti ofera o gama variata de solutii, la preturi mult mai accesibile. De diferite marimi, realizate din plastic alimentar, aceste cutii pentru depozitare sunt perfecte pentru orice gospodina care pune pret pe protectia mediului inconjurator si vrea sa pastreze prospetimea alimentelor vreme indelungata.

Iata cateva solutii de depozitare a diverselor alimente, utile in orice bucatarie:

1. Depozitarea in dulapuri

Oricat de mare ar fi bucataria ta, cu siguranta ai fi vrut sa mai depozitezi un produs, insa te-ai confruntat cu lipsa spatiului. Inainte de a trece la achizitia cutiilor de depozitare, ar fi bine sa scoti toate produsele din dulapuri, sa le verifici valabilitatea, apoi sa arunci ceea ce nu mai folosesti. Un alt sfat este sa iti organizezi alimentele in functie de frecventa de utilizare: cele zilnice le pui pe raftul de jos, iar cele ocazionale, in partea de sus.

Pentru paste, orez, faina, cafea sau zahar brun, o buna optiune este depozitarea lor in borcane cu capac ermetic. Incolore, acestea te vor ajuta sa reperezi mai repede ingredientele de care ai nevoie pentru diversele retete. In plus, poti lipi etichete autocolante, pe care sa treci data deschiderii produsului, numele si valabilitatea.

Pentru sare, piper, scortisoara etc. opteaza pentru recipiente condimente. Poti alege dintre modelele pentru dulap sau le poti achizitiona la set, cu prindere in suruburi sau pe blatul de bucatarie. Asa vei avea mereu la indemana sarea, fara de care mancarea nu are gust, spre exemplu.

Pentru ienibahar, condimente pentru vin, foi de dafin sau alte ingrediente de gust pe care le folosesti mai rar, ce spui de un borcan de mirodenii de mici dimensiuni, prevazute cu capac ermetic, pentru a-si pastra prospetimea?

Pentru pachetulul de pranz, al tau sau al copiilor, ai la dispozitie o multime de cutii alimentare, prevazute cu mai multe spatii de depozitare, pentru mancarea gatita, ceva dulce sau un fruct plin de vitamine. Tot din categoria cutii depozitare alimente utile pentru casa ta mai sunt incluse si cele pentru pastele fainoase (spaghete, macaroane, fusilli etc.) sau modelele sub forma de cutie pentru cereale.

O alta cutie cu capac pentru alimente utila este pentru fructele de zi cu zi, proaspete sau confiate. Pentru ca masa copiilor trebuie sa fie bogata in vitamine si nutrienti, o cutie pastrare banana este perfecta pentru un aport de magneziu si potasiu necesar cresterii.

2. Pentru depozitarea in frigider

Fiecare aliment trebuie pastrat in conditii maxima de igiena si, foarte important, spalate inainte de a fi puse in frigider.

Pentru ciorbe si supe care sa isi pastreze temperatura, un vas termoizolant este numai bun. In cazul unor preparate fierbinti, pe care vrei sa le oferi la o masa in familie, o buna optiune este o caserola termoizolanta, din sticla, prevazuta cu capac cu banda de silicon, pentru etanseitate.

Legumele tocate pentru ciroba pot fi ordonate in congelator cu un dispozitiv sigilat pungi bucatarie. Usor de folosit si rapid, acesta te va ajuta sa iti organizezi mult mai bine congelatorul si chiar sa vezi ce se afla in fiecare punga.

Din categoria depozitarea si organizarea alimentelor pentru frigider nu trebuie sa iti lipseasca o cutie pentru mezeluri sau branzeturi. Acestea au avantajul de a ocupa foarte putin spatiu dar, si mai important, pastreaza prospetimea alimentelor vreme indelungata. Realizate din plastic alimentar, acestea nu preiau mirosuri si sunt foarte simplu de curatat.

Daca vrei sa iti organizezi frigiderul eficient, astfel incat sa ai la indemana produse proaspete, aceste solutii de depozitare sunt o buna investitie. Durabile, rezistente si la preturi accesibile, toate cutiile de depozitare ale alimentelor prezentate in articol sunt disponibile pe HappyMax.ro. Intra acum pe site si descopera noutatile si ofertele!

Categorie: Bucatarie-Accesorii, ustensile, depozitare in bucatarie

Comment form has been disabled.

Afla Noutatile Happymax.ro
Aboneaza-te la Newsletter!
Aboneaza-te la newsletter pentru a afla primul de cele mai noi promotii si produse nou adaugate in magazin!