Cum poti pregati preparate rapid la cuptor, fara fum sau mizerie?

Cum poti pregati preparate rapid la cuptor, fara fum sau mizerie? Stilul de viata sanatos nu este un moft, ci o necesitate, in conditiile in care ne-am obisnuit sa mancam prea des la fast-food si am uitat de fructe si legume, o sursa esentiala de vitamine. Dupa ore stresante petrecute la birou, cu siguranta, ajunsi acasa, ne dorim sa mancam preparate delicioase, dar si sanatoase. Dar daca ne gandim la fumul sau la mizeria pe care pasiunea noastra culinara sau necesitatea le-ar putea face, preferam sa comandam.

Cum poti pregati preparate rapid la cuptor, fara fum sau mizerie?

Cum poti pregati preparate rapid la cuptor, fara fum sau mizerie?

Stilul de viata sanatos nu este un moft, ci o necesitate, in conditiile in care ne-am obisnuit sa mancam prea des la fast-food si am uitat de fructe si legume, o sursa esentiala de vitamine. Dupa ore stresante petrecute la birou, cu siguranta, ajunsi acasa, ne dorim sa mancam preparate delicioase, dar si sanatoase. Dar daca ne gandim la fumul sau la mizeria pe care pasiunea noastra culinara sau necesitatea le-ar putea face, preferam sa comandam.

Ei bine, exista si solutii de a pregati mancaruri la gratar sau cuptor, mult mai rapid, sanatoase si fara a necesita curatenia generala a bucatariei. Daca vrei sa adopti un stil de viata sanatos, iata ce accesorii pentru cuptor nu trebuie sa iti lipseaca din bucatarie:

Folie protectie cuptor. Ori de cate ori gatesti la cuptor, ai nevoie de aceasta folie de protectie pentru a evita murdarirea interioara a aparatului de gatit. De regula, se aseaza pe partea inferioara a cuptorului, iar dupa folosire se arunca. Astfel se eficientizeaza procesul de curatare interioara a acestuia si se reduce considerabil timpul de curatare.

Daca iti place gustul puiului la cuptor si il vrei gatit corect, pentru a-si pastra aromele, un suport pui la cuptor este o buna alegere. Fie ca optezi pentru modelele prevazute cu tava (unde poti pune cartofi sau alte legume), fie pentru modelele din inox de sine statatoare, acestea sunt de mare ajutor pentru a prepara un pui delicios dar, mai ales, sanatos.

Prajituresti sau iti place friptura? Atunci ai nevoie de tavile potrivite! Pentru fripturi insotite de legume, o buna optiune este o tava grill pentru cuptor, din teflon, in care sa asezi o gama variata de legume sau tipuri de carne. Pentru a grabi procesul de preparare, pune si o folie de aluminiu deasupra. Pentru frigarui sau tipuri de carne mai grase, o folie antiaderenta gratar este o alta solutie.

Si pentru dulciuri aspectuoase exista solutii. Una dintre ele ar fi o folie de copt din silicon, potrivita pentru pandispan delicios, macaroons, tarte sau briose. La fel de utila se dovedeste si tava de copt rotunda, pentru torturi. Principalul avantaj al tavilor din silicon este ca dupa ce s-au racit, preparatele se scot rapid din forme, fara a-si deteriora aspectul.

Daca familia ta adora preparatele mai sofisticate, escalopuri sau chiar un dulce frantuzesc, precum crème brulee, un termometru de cuptor iti este de mare ajutor. Acesta te va anunta cand cuptorul a ajuns la temperatura optima, astfel incat preparatul sa nu se arda, dar nici sa ramana necopt.

A spus cineva pizza? De ce sa cumperi preparate congelate sau sa comanzi, cand poti crea acasa o reteta personalizata, pe placul tuturor? In acest caz, o tava pizza, din teflon, de diferite dimensiuni, te va ajuta sa coci o pizza delicioasa, cu ingredientele preferate. Tu vei fi multumita de rezultat, iar familia va adora pizza home-made.

Un alt accesoriu util pentru oalele sau tavile fierbinti este o manusa de bucatarie din silicon. Disponibila in diferite culori si cu suprafata antiaderenta, aceasta manusa te ajuta sa previi micile accidente din bucatarie: arsuri, spargerea oalelor si mizeria cauzata de cadere.

Daca tot am discutat de cuptor, trebuie sa revenim si la partea superioara a masinii de gaitit. Pentru curatarea eficienta, fara a mai folosi produse chimice si cu miros intepator, poti folosi folii de protectie ochiuri aragaz.

Te-ai saturat de grasime pe perete si de frecat faianta? Cu protectii stropi grasime in bucatarie, autocolante, rezolvi rapid problema? De mare ajutor sunt si lavete din microfibra, super-absorbante, ce isi gasesc utilitatea rapid pentru blaturi, dulapuri, frigider, cuptor cu microunde etc.

Solutii exista, trebuie doar sa le cauti! Toate aceste accesorii pentru bucatarie, pe care le poti achizitiona mai usor din mediul online, te vor ajuta sa pregatesti meniuri delicioase, fara mizerie si, implicit, cu timp de curatenie mult redus.

Categorie: Bucatarie-Accesorii, ustensile, depozitare in bucatarie

Comment form has been disabled.

Afla Noutatile Happymax.ro
Aboneaza-te la Newsletter!
Aboneaza-te la newsletter pentru a afla primul de cele mai noi promotii si produse nou adaugate in magazin!