Cum iti poti imbunatatesti circulatia sangelui in corp

Circulatia sangelui este vitala pentru sanatatea intregului corp. Cu toate acestea, presupunem ca circulatia nu este ceva la care te gandesti prea des, cu exceptia cazului in care iti amortesc picioarele. Exista insa multi oameni care sufera de afectiuni cronice cauzate de circulatia slaba a sangelui, iar pentru ei, acest subiect este deosebit de important.

Cum iti poti imbunatatesti circulatia sangelui in corp

 

Circulatia sangelui este vitala pentru sanatatea intregului corp. Cu toate acestea, presupunem ca circulatia nu este ceva la care te gandesti prea des, cu exceptia cazului in care iti amortesc picioarele.

Exista insa multi oameni care sufera de afectiuni cronice cauzate de circulatia slaba a sangelui, iar pentru ei, acest subiect este deosebit de important.

In intregul tau corp circula fluide in mod constant, cel mai important dintre acestea fiind, desigur, sangele. De fapt, inima pompeaza, in fiecare minut, aproximativ 5-6 litri de sange. Pe masura ce sangele circula prin corp, acesta furnizeaza oxigen si substante nutritive catre toate celulele si ajuta la eliminarea excesului de toxine din organism.

Asadar, daca ai o circulatie slaba, inseamna ca sangele din corpul tau nu curge asa cum ar trebui, motiv pentru care poti ajunge sa suferi de o varietate de probleme, inclusiv amorteala.

Si, desi picioarele amortite pot fi oarecum deranjante, cu siguranta nu pun viata in pericol.

Cu toate acestea, daca ai circulatia sangelui deficitara in mod regulat, este posibil sa te confrunti cu unele probleme care sunt mai grave decat simpla amorteala, inclusiv boala vasculara periferica, sindromul tunelului carpian, fenomenul Raynaud, diferite boli cardiace sau neurologice, anemie, boala tiroidiana, diabet, anxietate, etc.

​Iata ce poti face pentru a-ti imbunatati circulatia sangelui in corp:

Masaj.

Masajul, efectuat in mod regulat, nu numai ca iti aduce relaxare si o stare generala de bine, dar iti si stimuleaza fluxul sanguin din corp. Conform specialistilor, presiunea pe care masajul o aplica asupra corpului tau are puterea de a pune sangele in miscare in zonele cu probleme. In plus, miscarile unui masaj ajuta la eliberarea acidului lactic din muschi, asigurand in acelasi timp o mai buna circulatie a lichidului limfatic in corp (lichidul limfatic are rolul de a transporta deseurile metabolice de la muschi la organele interne, ducand la scaderea tensiunii arteriale si la imbunatatirea functiilor corpului).

Recomandat ar fi sa ai parte de un masaj profesional la un salon specializat, insa daca nu ai posibilitatea de a ajunge la salon in mod regulat, iti recomandam sa achizitionezi un aparat de masaj pe care sa il folosesti la tine acasa. Si, din fericire, pe piata exista fel si fel de astfel de aparate si dispozitive, cum ar fi banda de masaj pentru spate si picioare, sau peria de masaj cu ventuze pentru perete.

Sport.

Exercitiile fizice sunt benefice pentru corp in atat de multe moduri! Conform Clinicii Mayo, sportul, efectuat in mod regulat, poate sa:

  • ajute la scaderea in greutate si la definirea musculaturii;

  • combata mai multe afectiuni;

  • creasca nivelul de energie;

  • imbunatateasca starea de spirit;

  • sporeasca viata sexuala;

  • ofere beneficii in viata sociala.

Dar, mai mult decat atat, sportul reprezinta o modalitate excelenta de a combate problemele cu circulatia precara. Iar cea mai buna parte este ca nu trebuie sa petreci ore in sala de fitness pentru a vedea rezultatele. Orice exercitiu fizic care iti pompeaza sangele este benefic, inclusiv mersul pe jos.

Exfolierea pielii.

Exfolierea ar trebui sa intre in rutina zilnica a fiecarei persoane care se confrunta cu circulatie precara, aceasta fiind, de asemenea, excelenta pentru indepartarea celulelor moarte de pe piele.

In fiecare dimineata inainte de a face dus, ia o perie uscata sau o banda, curea pentru masaj si exfoliere si curata-ti pielea. Incepe de la picioare si freaca prin miscari circulare pana aproape de zona gatului. Vei vedea ca suprafata pielii tale devine incredibil de neteda si ca circulatia sangelui se imbunatateste semnificativ.

Categorie: Suporturi si alte accesorii pentru baie

Comment form has been disabled.

Afla Noutatile Happymax.ro
Aboneaza-te la Newsletter!
Aboneaza-te la newsletter pentru a afla primul de cele mai noi promotii si produse nou adaugate in magazin!