Cum faci cea mai buna pizza de casa? Reteta si trucuri

Cu totii iubim pizza, acest deliciu italian care a evoluat de-a lungul istoriei de la mancarea saracilor la cel mai iubit preparat din intreaga lume. Desi popularitatea preparatului a crescut foarte mult in 1889, odata cu aparitia clasicei Margherita, pizza se facea in Italia inca din secolul XVI, atunci cand din Lumea Noua ( America) au fost aduse pentru prima data rosiile.

Cum faci cea mai buna pizza de casa? Reteta si trucuri

Cu totii iubim pizza, acest deliciu italian care a evoluat de-a lungul istoriei de la mancarea saracilor la cel mai iubit preparat din intreaga lume. Desi popularitatea preparatului a crescut foarte mult in 1889, odata cu aparitia clasicei Margherita, pizza se facea in Italia inca din secolul XVI, atunci cand din Lumea Noua ( America) au fost aduse pentru prima data rosiile.

Astazi, Pizza a patruns in mai toate restaurantele lumii si se prepara cu succes in orice casa. Daca alegi sa o prepari acasa insa, trebuie sa stii o serie de secrete pentru a avea garantia unui produs pufos,si delicios.

Care este reteta unei Pizza preparate acasa?

Reteta este cat se poate de simpla si implica 2 pasi:

11. Prepararea blatului. Este pasul esential si necesita 250 de grame de faina, 150 de mililitri de apa, 15 grame de drojdie ( proaspata sau uscata), 30 de mililitri de ulei , jumatate de lingurita de zahar si un praf de sare. In apa calduta se dizolva zaharul, sarea si drojdia, dupa care lichidul se toarna peste faina si se amesteca pana se obtine aluatul. Framantarea nu este gata pana nu se adauga si uleiul, care trebuie sa se incorporeze foarte bine. Dupa incorporare, 30 de minute de dospire sunt suficiente, timp in care se poate prepara sosul.

2. Prepararea sosului. Sosul clasic de pizza contine suc de rosii, praf de sare, zahar, piper, oregano, usturoi si eventual paprika. Toate ingredientele se amesteca bine, dupa care se pun pe foc pana se ingroasa putin. 

Tot ceea ce ramane de facut este sa se intinda pizza cu un facalet, sa se intinda sosul pe blat cu o pensula din silicon pentru o acoperire foarte buna si sa se adauge restul de ingrediente, care raman la latitudinea ta. Poti pune aproape orice pe Pizza, de la sunca, ciuperci, salam, ardei, cascaval, mozzarela, porumb,etc.

Ultimul pas este si cel mai simplu:introducerea preparatului la cuptor pentru o perioada de 8-9 minute, la o temperatura de 300 de grade.

 

Mici trucuri pentru rezultate foarte bune

1. Desi pare tendant, pizza nu se incarca foarte tare cu ingrediente;

2. Conteaza foarte mult ingredientele. Acestea trebuie sa fie de cea mai buna calitate;

3. Poti da un plus de gust pizzei daca folosesti sos de rosii pe care il faci singur acasa;

4. Folosestei o tava perforata ( o poti gasi aici) care permite o circulatie mai buna a aerului si previne arderea blatului. 

Nu doar preparatul conteaza, ci si modul de prezentare al acestuia 

De multe ori, modul in care se prezinta o pizza, din punct de vedere estetic, poate sa contribuie serios la experienta din timpul mesei. Tocmai de aceea, iti recomandam sa folosesti ingrediente in cat mai multe culori, sa folosesti un feliator de pizza de buna calitate sau chiar o foarfeca de pizza  care sa te ajute sa tai felii perfecte si sa servesti preparatul imediat dupa ce este scos de la cuptor, deoarece poate imbina perfect mirosul, cu imaginea cascavalului topit si cu bogatia de culori a ingredientelor.

 

Categorie: Bucatarie-Accesorii, ustensile, depozitare in bucatarie

Comment form has been disabled.

Afla Noutatile Happymax.ro
Aboneaza-te la Newsletter!
Aboneaza-te la newsletter pentru a afla primul de cele mai noi promotii si produse nou adaugate in magazin!