Cum depozitezi corect condimentele?

Condimentele sunt micile secrete care dau gust preparatelor. Patrunjelul, piperul, mararul, tarhonul, busuiocul, ardeiul si sute de alte plante puternic aromatice pot transforma un preparat banal intr-unul memorabil. Desi cele mai bune condimente sunt cele proaspete, este foarte greu sa ai acces la ele in forma proaspata, in conditiile in care multe sunt culese la mii de kilometri distanta de casa. Tocmai de aceea, cea mai buna forma pentru pastrarea plantelor aromatice este cea uscata. Condimentele uscate si macinate pot rezista pana la 3 ani fara a-si pierde din proprietati iar unele dintre ele, cum ar fi piperul, scortisoara sau coriandrul pot rezista chiar si 5 ani. Daca esti o persoana pasionata de bucatarie si iti place sa te juci cu sute de gusturi, cu siguranta folosesti zeci de condimente, care mai de care mai interesante.

Cum depozitezi corect condimentele?

Condimentele sunt micile secrete care dau gust preparatelor. Patrunjelul, piperul, mararul, tarhonul, busuiocul, ardeiul si sute de alte plante puternic aromatice pot transforma un preparat banal intr-unul memorabil.

Desi cele mai bune condimente sunt cele proaspete, este foarte greu sa ai acces la ele in forma proaspata, in conditiile in care multe sunt culese la mii de kilometri distanta de casa. Tocmai de aceea, cea mai buna forma pentru pastrarea plantelor aromatice este cea uscata.

Condimentele uscate si macinate pot rezista pana la 3 ani fara a-si pierde din proprietati iar unele dintre ele, cum ar fi piperul, scortisoara sau coriandrul pot rezista chiar si 5 ani.

Daca esti o persoana pasionata de bucatarie si iti place sa te juci cu sute de gusturi, cu siguranta folosesti zeci de condimente, care mai de care mai interesante.

 

Cum pastrezi toate aceste condimente?

In momentul in care decizi asupra formei in care vor fi pastrate condimentele trebuie sa ai in vedere cateva lucruri:

  • accesibilitatea. Este bine sa ai acces rapid catre condimentul pe care ti-l doresti. Tocmai de aceea, iti recomandam un suport sub forma de carusel, cum este acesta, in care poti pune borcane transparente, la care poti avea acces imediat. Poti opta atat pentru suporturi cu 6-9 locuri pentru borcane cat si pentru variante cu 15-20 de locuri.

  • Eficienta. Condimentele trebuie sa fie pastrate in locuri uscate, ferite de razele directe ale soarelui si de temperaturi ridicate. Este bine sa te asiguri ca alegi borcane inchise ermetic, in foarte rezistente. Pentru a le asigura un loc uscat si intunecat, poti alege suporturi pe care le poti pune in dulap, foarte eficiente si ieftine.

  • Spatiul pe care il ai la dispozitie. Daca ai o bucatarie foarte mare cu un blat incapator, poti tine condimentele la vedere, pe un suport voluminos cu zeci de locuri pentru borcane. Daca bucataria este mai mica, poti apela la suporturile pentru usa dulapului sau la suporturi care iti permit sa ai borcanele cu condimente la vedere, agatate pe un perete. O bucatarie eficienta este o bucatarie foarte bine dotata in ceea ce priveste vasele si condimentele, insa in acelasi timp una cat se poate de curata si de bine organizata.

Mici secrete care te ajuta sa pastrezi condimentele pentru foarte multa vreme

1. Este bine sa le tii cat mai departe de aragaz sau de calorifer, deoarece aburul poate patrunde in interiorul recipientului si poate duce la aparitia mucegaiului;

2. In general, este bine sa tii condimentele departe de frigider. Exiata, insa, unele care stau foarte bine in frigider, mai ales daca sunt proaspete;

3. Desi pare tentant sa achizitionezi cantitati mari de condimente, cel mai bine este sa alegi cantitati micute, deoarece se pot pastra cat mai proaspete pana in momentul in care sunt folosite.

Dupa ce ai luat o decizie asupra modului in care depozitezi condimentele, noi te ajutam cu suporturile, sticlutele, borcanele si toate accesoriile pe care le vei folosi. Iata cateva idei cat se poate de interesante aici!



Categorie: Bucatarie-Accesorii, ustensile, depozitare in bucatarie

Comment form has been disabled.

Afla Noutatile Happymax.ro
Aboneaza-te la Newsletter!
Aboneaza-te la newsletter pentru a afla primul de cele mai noi promotii si produse nou adaugate in magazin!