Cum alegi cel mai bun tocator de bucatarie

Desi de cele mai multe ori tocatorul este o simpla placa din lemn, acesta reprezinta una dintre piesele centrale ale fiecarui preparat. Pe el executi operatii precum taierea, tocarea si felierea si de caracteristicile sale poate sa depinda experienta pe care o ai in bucatarie.

Cum alegi cel mai bun tocator de bucatarie

Desi de cele mai multe ori tocatorul este o simpla placa din lemn, acesta reprezinta una dintre piesele centrale ale fiecarui preparat. Pe el executi operatii precum taierea, tocarea si felierea si de caracteristicile sale poate sa depinda experienta pe care o ai in bucatarie.

Daca esti o persoana pasionata de gatit, este bine sa achizitionezi cel mai bun tocator. Care este cel mai bun, insa? Ce criterii trebuie sa ai in vedere atunci cand achizitionezi un astfel de produs?

Criterii de alegere a tocatorului de bucatarie

1. Materialul din care este realizat tocatorul. Materialul este un parametru foarte important, deoarece decide atat usurinta cu care toci, cat si rezistenta in timp a tocatorului. Pe piata exista o multime de tipuri de tocatoare, din materiale comune sau inedite: lemn, plastic, bambus, roca sau sticla securizata. 

Cel mai adesea, tocatoarele din lemn reprezinta prima optiune, oferind o serie de avantaje: pot fi pe o perioada lunga de timp, nu strica lama cutitului si sunt ecologice. Totusi, tocatoarele din sticla securizata sau tocatoarele din piatra si roca castiga din ce in ce mai mult teren. Din pacate, acestea nu rezista foarte bine la socuri mecanice. 

Daca iti doresti un tocator ieftin, cele de plastic sunt foarte accesibile, insa la fel ca si in cazul celor din sticla sau roca, nu sunt tocmai rezistente la socuri si nu sunt nici ecologice. 

2. Suprafata tocatorului. Atunci cand vine vorba despre suprafata exista doua optiuni: suprafata neteda sau suprafata poroasa. Suprafata neteda este foarte usor de curatat, permitand eliminarea rapida a bacteriilor. Din pacate, o suprafata neteda este ceva mai greu de folosit, deoarece le permite alimentelor sa alunece. Suprafata poroasa, in schimb,este antiaderenta, oferind o stabilitate mai mare la tocare. Dezavantajul acestei suprafete este faptul ca le permite bacteriilor sa stea mai mult timp, fiind mai greu de curatat. 

3. Dimensiunile. Ai de ales intre tocatoare mici, tocatoare medii si tocatoare mari. Lungimea lor variaza intre 15 si 50 de centimetri. Cu cat un tocator este mai mare, cu atat asigura o flexibilitate mai mare in utilizare insa este mai greu de depozitat sau de manevrat. Este recomandat sa ai in bucatarie tocatoare de dimensiuni diferite, in asa fel incat sa te poti mula in functie de situatie.

4. Mentenanta. Atunci cand vine vorba despre tocatoarele din lemn sau plastic, mentenanta se face simplu, prin igienizarea cu apa si detergent dupa fiecare utilizare. Eista si tocatoare care pot fi spalate in masina de spalat vase, acestea fiind cele realizate din materiale compozite. 

5. Modul de constructie si accesorii. Tocatoarele moderne nu mai sunt simple bucati de material. Munte sunt dotate cu canal pentru retinerea lichidelor, cu accesorii de prindere deasupra chiuvetei sau cu o gaura care le permite sa fie agatate oriunde in bucatarie.

Indiferent care este tocatorul care iti face cu ochiul, in magazinul nostru poti gasi mai multe modele, care mai de care mai interesante. Acestea sunt create in asa fel incat sa fie atat placute din punct de vedere estetic, cat si eficiente. Arunca o privire aici si alege tocatorul perfect!

Categorie: Bucatarie-Accesorii, ustensile, depozitare in bucatarie

Comment form has been disabled.

Afla Noutatile Happymax.ro
Aboneaza-te la Newsletter!
Aboneaza-te la newsletter pentru a afla primul de cele mai noi promotii si produse nou adaugate in magazin!