Cele mai sanatoase moduri de a-ti usca parul

Probabil crezi ca uscarea naturala a parului este mai indicata decat folosirea unui uscator de par. Cu toate acestea, cu tehnica potrivita, utilizarea unui uscator poate fi de fapt mai sanatos pentru parul tau decat sa il lasi sa se usuce in mod natural.

Cele mai sanatoase moduri de a-ti usca parul

Probabil crezi ca uscarea naturala a parului este mai indicata decat folosirea unui uscator de par. Cu toate acestea, cu tehnica potrivita, utilizarea unui uscator poate fi de fapt mai sanatos pentru parul tau decat sa il lasi sa se usuce in mod natural.

Feonul nu iti deterioreaza parul decat daca temperatura aerului pe care o foloseste este una foarte ridicata. In mod cert, orice exces de caldura, fie ca vine de la un feon sau de la un instrument de coafare a parului (placa de par, ondulator, etc.) duce la sensibilizarea firului de par, la deschiderea cuticulei si la deteriorarea parului.

Specialistii insa recomanda persoanelor cu parul lung sa aleaga uscatorul de par, evitand uscarea naturala. De ce? Ei bine, uscarea naturala dureaza prea mult, iar in acest timp, moleculele de apa, care in timpul spalarii intra in structura firului de par, afecteaza in mod negativ cheratina, iar parul devine mai fragil. De stiut, de asemenea, ca parul este mai vulnerabil daca il coafezi cu instrumente termice imediat dupa ce il speli.

​Ce trebuie sa stii daca alegi sa iti usuci parul in mod natural

Lasarea parului sa se usuce in mod natural reprezinta o modalitate excelenta de a evita deteriorarea ce poate fi cauzata de foen, dar trebuie sa stii ca vine cu cateva dezavantaje.

Dupa cum stim cu totii, uscarea naturala a parului poate dura chiar si cateva ore, in functie de cat de lung iti este parul. Cand parul este ud, se umfla. Iar daca parul tau este foarte lung si dureaza mai mult de o ora sa se usuce, in acest timp moleculele de apa din structura lor vor pune mai multa presiune pe proteinele care iti mentin parul intact. Aceasta presiune poate duce la ruperea firelor de par, lucru pe care, cu siguranta, nu ti-l doresti.

De asemenea, atunci cand iti lasi parul sa se usuce in mod natural, este posibil sa te simti tentat sa iti freci parul cu un prosop. Aceasta abraziune va determina deschiderea cuticulei, deshidratarea parului si, in timp, ruperea firelor de par. Pentru a evita acest lucru, iti recomandam sa folosesti un prosop microfibra pentru uscarea parului. Prosoapele din microfibra au o putere mai mare de absorbtie a umezelii, premitand o uscare mai rapida a parului fara a creste riscul de rupere a firelor de par.

Un alt dezavantaj legat de uscarea naturala a parului este aspectul inestetic si dezordonat pe care acest lucru il cauzeaza. S-ar putea sa fii tentat sa iti piepteni parul cand este ud, dar acest lucru va face ca firele sa se intinda, provocand astfel deteriorari si despicaturi. Cel mai bun mod de a-ti mentine parul ordonat, fara incalcituri, este sa iti piepteni parul in timpul dusului, apoi sa il repiepteni doar dupa ce este complet uscat.

Comment form has been disabled.

Afla Noutatile Happymax.ro
Aboneaza-te la Newsletter!
Aboneaza-te la newsletter pentru a afla primul de cele mai noi promotii si produse nou adaugate in magazin!