Cantarul de bucatarie. De ce ai nevoie de el si cum il alegi?

Indiferent ca iti place sa prepari mancare sau o faci de nevoie, rezultatul trebuie sa fie intotdeauna gustos si hranitor. Daca vrei sa ai garantia unor preparate pe care toata lumea le savureaza cu placere, este important sa respecti retetele culinare incercate de bucatarii cu experienta. De foarte multe ori, respectarea retetelor inseamna respectarea cantitatilor de ingrediente puse in preparat, motiv pentru care cantarul de bucatarie este unul dintre cele mai importante instrumente din activitatea de gatit.

Cantarul de bucatarie. De ce ai nevoie de el si cum il alegi?

Indiferent ca iti place sa prepari mancare sau o faci de nevoie, rezultatul trebuie sa fie intotdeauna gustos si hranitor. Daca vrei sa ai garantia unor preparate pe care toata lumea le savureaza cu placere, este important sa respecti retetele culinare incercate de bucatarii cu experienta.

De foarte multe ori, respectarea retetelor inseamna respectarea cantitatilor de ingrediente puse in preparat, motiv pentru care cantarul de bucatarie este unul dintre cele mai importante instrumente din activitatea de gatit.

De ce ai nevoie de cantar de bucatarie?

In primul rand pentru ca iti ofera o precizie mult mai mare decat iti ofera alte metode de masurare a ingredientelor.

De asemenea, un cantar bun te ajuta sa economisesti timp pe care l-ai pierde masurand ingredientele lingura cu lingura.

Cum alegi cantarul de bucatarie perfect?

Daca ai ajuns la concluzia ca ai nevoie de un cantar de bucatarie, insa nu ai unul la indemana, iti oferim cateva modele cat se poate de interesante pe care le poti achizitiona la preturi atractive. Pentru a te bucura de eficienta maxima insa, atunci cand alegi cantarul trebuie sa ai in vedere cateva lucruri:

  • Tipul cantarului. Ai de ales intre cantare de bucatarie mecanice si electronice. Cele electronice sunt mai precise si mai usor de folosit. Cele mecanice, in schimb, nu au nevoie de baterie pentru a functiona, sunt mai ieftine si sunt mai usor de reparat atunci cand se strica.

  • Capacitatea de masurare. Cel mai adesea, cantarele de bucatarie iti permit cantarirea unor cantitati de pana la 5 kg. Exista si cantare de precizie mai mare, care nu iti permit sa cantaresti mai mult de 1 kg. In general, un cantar simplu care are capacitatea de 5 kg iti poate oferi maximul de eficienta intr-o bucatarie casnica.

  • Acuratetea. Cantarele mecanice nu au o precizie tocmai buna, motiv pentru care sunt recomandate cantare de bucatarie digitale. Acestea au o eroare de maxim 1 gram, permitand cantarirea atenta a condimentelor puternice, care atunci cand sunt folosite in cantitati prea mari pot strica preparatul.

  • Materialul din care este construit. Ai de ales intre o plaja foarte larga de modele, construite din plastic, metal sau chiar si sticla. Atunci cand alegi materialul, este bine sa tii cont de durabilitatea acestuia si de modul in care este pus in opera.

In ultimii ani, cantarele de bucatarie au devenit din ce in ce mai discrete, in asa fel incat sa poata fi pastrate oriunde in bucatarie, au ajuns sa aiba display luminat, sa iti ofere posibilitatea de a cantari preparatele in mai multe sisteme de masura si sa dispuna de diverse tehnologii moderne, cum ar fi posibilitatea de a seta cantarul la nivelul zero, chiar daca are un castron pe el sau de a se opri automat atunci cand uiti sa il opresti.

Dupa ce ai cantarul de bucatarie perfect, nu iti mai ramane de facut decat sa te apuci de gatit, iar pentru intregul proces avem o multime de accesorii care iti pot fi utile.

Categorie: Bucatarie-Accesorii, ustensile, depozitare in bucatarie

Comment form has been disabled.

Afla Noutatile Happymax.ro
Aboneaza-te la Newsletter!
Aboneaza-te la newsletter pentru a afla primul de cele mai noi promotii si produse nou adaugate in magazin!