5 trucuri prin care procesul de curatenie poate deveni mai productiv si mai placut

Tuturor ne place sa fie curat in propria locuinta insa foarte putini dintre noi iubesc sa procesul prin care curatenia este obtinuta. Mopul, laveta sau aspiratorul nu sunt tocmai cei mai buni prieteni ai tai, iar acest lucru este de inteles. Din pacate, exceptand situatia in care iti permiti sa platesti pe cineva sa faca curatenie, nu poti sa te sustragi de la aceasta responsabilitate. Ceea ce poti sa faci este sa o faci mai interesanta si mai placuta.

5 trucuri  prin care procesul de curatenie poate deveni mai productiv si mai placut

Tuturor ne place sa fie curat in propria locuinta insa foarte putini dintre noi iubesc sa procesul prin care curatenia este obtinuta. Mopul, laveta sau aspiratorul nu sunt tocmai cei mai buni prieteni ai tai, iar acest lucru este de inteles.

Din pacate, exceptand situatia in care iti permiti sa platesti pe cineva sa faca curatenie, nu poti sa te sustragi de la aceasta responsabilitate. Ceea ce poti sa faci este sa o faci mai interesanta si mai placuta.

 

5 trucuri prin care poti transforma curatenia intr-un proces placut si productiv

 

1. Investeste in accesorii inedite pentru curatenie. Exisa sute de optiuni pe care le poti achizitiona si care iti pot micsora considerabil din timpul dedicat curateniei. Poti opta pentru aspiratoare robot, pentru un mop cu pulverizator care sa asigure cantitatea optima de detergent pe podele sau pentru tot felul de accesorii inedite, cum ar fi aparatele de spalat geamuri.

2. Foloseste un cronometru! Este o metoda prin care poti transforma intregul proces de curatenie intr-unul mult mai antrenant si mai interesant. Poti incerca sa iti bati recordul de timp necesar pentru o curatenie profunda si poti gasi tot felul de trucuri si solutii in acest sens.

3. Schimba responsabilitatile cu persoanele cu care locuiesti! Cei care nu locuiesc singuri isi impart responsabilitatile, de regula, cu partenerii de viata sau cu colegii de apartament. Unii spala toaletele, altii geamurile, altii aspira iar altii fac curat in bucatarie. Pentru a scapa de rutina poti schimba tot timpul aceste responsabilitati.

4. Organizeaza bine obiectele si accesoriile din casa! De cele mai multe ori asociem curatenia cu dezordinea, ceea ce este total gresit. In general, curatenia nu ar trebui sa fie o povara prea mare, deoarece nu implica mai mult de aspirare ocazionala si folosirea unui mop. Atunci cand casa este dezordonata lucrurile se complica destul de mult, insa. Foloseste organizatoare pentru obiectele mici si incearca sa fii mereu o persoana cat mai ordonata. In felul acesta vei putea economisi foarte mult timp.

5. Investeste in detergenti buni! Pe langa aparate si accesorii de calitate trebuie sa folosesti si detergenti buni, dedicati spatiului pe care il cureti. Un detergent trebuie sa respecte o serie de reguli: sa actioneze rapid asupra murdariei, sa nu fie toxic si sa asigure un miros cat mai placut. Pe piata exista zeci de optiuni din care poti alege, care mai de care mai interesante.

 

Daca niciun truc nu te face sa iubesti activitatea de a face curat, poti scapa de responsabilitate si o poti transfera catre o firma specializata. Totusi, cel mai bine este sa gasesti acel mic detaliu care sa te faca sa apreciezi sa faci curatenie de unul singur. In felul acesta nu doar ca vei obtine o casa cu mediu sanatos, insa vei putea deveni mult mai organizat si mai responsabil.

Comment form has been disabled.

Afla Noutatile Happymax.ro
Aboneaza-te la Newsletter!
Aboneaza-te la newsletter pentru a afla primul de cele mai noi promotii si produse nou adaugate in magazin!