5 tipuri de articole esentiale pentru copii la inceput de an scolar

Cumparaturile pentru inceputul de an scolar par a fi interminabile, mai ales in ziua de azi, cand exista atatea si atatea articole de care, aparent, niciun copil nu se poate lipsi. Prin urmare, nu este de mirare ca acest ritual anual este, pentru parinti, coplesitor din punct de vedere financiar, organizational si emotional. Pentru a oferi un mic ajutor parintilor aflati in acest impas, am alcatuit o lista cu 5 tipuri de articole esentiale pentru scoala, articole care trebuie cu adevarat cumparate.

  5 tipuri de articole esentiale pentru copii la inceput de an scolar

Cumparaturile pentru inceputul de an scolar par a fi interminabile, mai ales in ziua de azi, cand exista atatea si atatea articole de care, aparent, niciun copil nu se poate lipsi. Prin urmare, nu este de mirare ca acest ritual anual este, pentru parinti, coplesitor din punct de vedere financiar, organizational si emotional.

Pentru a oferi un mic ajutor parintilor aflati in acest impas, am alcatuit o lista cu 5 tipuri de articole esentiale pentru scoala, articole care trebuie cu adevarat cumparate.

​1. Ghiozdan

Cartile, caietele si celelalte rechizite sunt necesare elevilor in fiecare zi de scoala, asadar un ghiozdan robust si incapator reprezinta o investitie importanta. Pentru baieti, recomandam un rucsac care sa fie purtat pe ambii umeri, iar pentru fetite, o geanta umar. Important este ca ghiozdanul ales sa aiba mai multe compartimente care sa se inchida cu fermoare sau cu arici, in asa fel incat copiii sa isi poata mentine rechizitele in ordine.

​2. Orar scolar

In cazul in care copilul tau obisnuieste sa uite ce program are la scoala, cel mai bine ar fi sa ii achizitionezi un orar din hartie in care sa isi noteze toate orele care au loc pe durata saptamanii. Plaseaza acest orar intr-o zona vizibila, usor de accesat, cum ar fi un perete sau usa camerei lui, blatul biroului sau, holul casei sau usa frigiderului.

​3. Caiete de diferite tipuri

Inca din clasa I, copiii invata la scoala diferite materii pentru care trebuie sa foloseasca cel putin cate un caiet. Asadar, vor avea nevoie de caiete de matematica, caiete dictando, un caiet de muzica, un bloc de desen si unul sau doua vocabulare (pentru limbile straine).

​4. Rechizite de scris

Rechizite importante in penarul fiecarui copil sunt stilourile, creioanele, pixurile, creioanele colorate si cariocile. Stiloul, in special, este deosebit de important, fiind considerat principalul instrument de scris pentru elevii aflati in primii ani de scoala. Pixurile sunt recomandate mai mult elevilor de gimnaziu sau de liceu, asadar acestea pot fi omise daca micutul tau nu a trecut inca de clasele primare.

​5. Alte rechizite

Scolarii au nevoie si de cateva rechizite care, desi sunt marunte, sunt esentiale la diferite materii. De pilda, la orele de desen, copiii au nevoie nu doar de bloc de desen, dar si de pensule, de acuarele si de un pahar de plastic. Apoi, pentru orele de matematica, elevii au nevoie de compas, trusa de geometrie, radiera si ascutitoare. De asemenea, pentru orele de lucru manual, este foarte posibil sa fie nevoie de un set de plastelina, o planseta pentru modelat, lipici, un set de hartie creponata, o foarfeca, carton colorat, etc.

 

In cele din urma, trebuie sa stii ca, atunci cand achizitionezi articole de scoala pentru copilul tau, trebuie sa tii cont de materiile pe care le invata la scoala. Cel mai probabil, invatatoarea sau profesorii le vor face elevilor o lista cu rechizitele necesare pentru orele de curs, asadar daca nu stii exact ce sa iei copilului tau, iti recomandam sa astepti recomandarile acestora, apoi sa mergi la cumparaturi.

Comment form has been disabled.

Afla Noutatile Happymax.ro
Aboneaza-te la Newsletter!
Aboneaza-te la newsletter pentru a afla primul de cele mai noi promotii si produse nou adaugate in magazin!