3 Ustensile care nu ar trebui sa lipseasca din bucataria niciunei gospodine

Folosirea ustensilelor potrivite in bucatarie joaca un rol esential in prepararea mancarii. Sigur, ele nu inlocuiesc niciodata ingredientele proaspete si sanatoase, dar fac o mare diferenta, putand usura intregul proces de gatire. Gatitul ar trebui sa fie un mod frumos si interesant de a echilibra viata cotidiana stresanta pe care o ducem cu totii – indiferent daca o faci pentru tine, pentru intreaga familie sau pentru prieteni. Dar asta nu ai cum sa o faci corect si in timp util daca nu dispui de ustensilele potrivite.

3 Ustensile care nu ar trebui sa lipseasca din bucataria niciunei gospodine

Folosirea ustensilelor potrivite in bucatarie joaca un rol esential in prepararea mancarii. Sigur, ele nu inlocuiesc niciodata ingredientele proaspete si sanatoase, dar fac o mare diferenta, putand usura intregul proces de gatire.

Gatitul ar trebui sa fie un mod frumos si interesant de a echilibra viata cotidiana stresanta pe care o ducem cu totii – indiferent daca o faci pentru tine, pentru intreaga familie sau pentru prieteni. Dar asta nu ai cum sa o faci corect si in timp util daca nu dispui de ustensilele potrivite.

​Iata 3 dintre ustensilele care nu ar trebui sa iti lipseasca din bucatarie:

1. Un set de oale si tigai de calitate.

Cand vine vorba de oale si tigai, trebuie sa te gandesti, inainte de toate, la conductivitate. Prin urmare, ar trebui sa utilizezi vase si tigai care sunt confectionate dintr-un material mai greu, cum ar fi fonta. Acest lucru va permite vaselor si tigailor sa se incalzeaza uniform, evitand punctele fierbinti. In caz contrar, mancarea se poate lipi sau arde in timpul procesului de gatit. Un alt material de luat in considerare este otelul inoxidabil. Acesta este ideal pentru prepararea alimentelor lactate, a mancarii de bebelusi si a retetelor de dieta.

Din aceasta gama de ustensile nu ar trebui sa iti lipseasca o tigaie adanca, o tigaie normala, o oala cu capac mare, o oala cu capac mica, o oala cu pereti dublisi o cratita.

2. Un set bun de cutite.

Daca planuiesti sa pregatesti o multime de preparate la tine in bucatarie, ai nevoie de cutite de calitate! Iar cutitele sunt o investitie pe care nu ar trebui sa o faci prea des in viata ta, daca intr-adevar sunt de calitate. Prin urmare, alege un set foarte bun si fii gata sa cheltuiesti mai multi bani.

Daca nu dispui de cutite prea bune, acesta este momentul potrivit pentru a le inlocui. Vei observa imediat diferenta. De acum, nu iti vei mai deteriora alimentele din cauza cutitelor proaste, iar gatitul va deveni mai rapid si chiar mai distractiv.

Din grupa de cutite necesare in bucatarie fac parte cutitul de paine, cutitul de carne, cutitul de legume, cutitul pentru sunca, cutitul pentru curatarea legumelor si cutitul pentru barbeque.

3. Un tocator bun.

In plus fata de niste cutite de inalta calitate, vei avea nevoie de un tocator care sa fie durabil si de dimensiuni generoase, care sa iti permita sa toci alimentele in mod confortabil. Sigur, poti folosi mai mult de un tocator atunci cand gatesti, dar unul mai mare iti va usura treaba si nu iti va ocupa atata spatiu. Cea mai buna alegere ar fi un tocator din bambus de 40 centimetri lungime si 30 de centimetri latime. Daca acesta are pe margini un canal pentru prevenirea scurgerii lichidelor, cu atat mai bine! In acest fel, nu vei mai fi nevoit sa cureti blatul de bucatarie dupa ce gatesti.

Comment form has been disabled.

Afla Noutatile Happymax.ro
Aboneaza-te la Newsletter!
Aboneaza-te la newsletter pentru a afla primul de cele mai noi promotii si produse nou adaugate in magazin!